В Україні випустили марку до 1025-річчя Хрещення Русі

29.07.2013, 12:20
Урочисте погашення поштового блоку пам'ятним штемпелем відбулося 29 липня в Національному заповіднику "Софія Київська" за участю першого віце-прем'єр-міністра України Сергія Арбузова.

В Україні презентували святкову марку, випущену спеціально до 1025-ої ​​річниці хрещення Київської Русі. Урочисте погашення поштового блоку пам'ятним штемпелем відбулося 29 липня в Національному заповіднику "Софія Київська" за участю першого віце-прем'єр-міністра України Сергія Арбузова.

На заході також були присутні в.о. генерального директора УДППЗ "Укрпошта" Костянтин Кривенко і директор "Софії Київської" Олена Сердюк. Про це інформує РБК-Україна.

"1025-річчя хрещення Київської Русі - це важлива дата не лише для українського народу, але і для всіх православних. Саме християнство, прийшовши на нашу землю, об'єднало наші народи, сприяло розвитку культури. Вважаю, що поштова мініатюра дасть можливість зафіксувати духовні цінності нашого народу. На мій погляд, ми повинні цінувати такі події - вони дуже важливі для нас і для наших нащадків", - заявив Сергій Арбузов під час церемонії погашення марки.

Він упевнений, що ця поштова мініатюра займе гідне місце не тільки в колекціях українських поціновувачів, але і серед колекціонерів з інших країн. "І це ще вище підніме Україну на світовій арені", - додав перший віце-прем'єр.

Як заявив в.о.генерального директора "Укрпошти" Костянтин Кривенко, марка випущена в рамках спільного проекту поштових адміністрацій України, Росії, Білорусі - це передбачено відповідною тристоронньою угодою. Згідно з документом, дизайн поштових блоків розроблявся кожною стороною окремо, але запровадився в обіг у всіх трьох країнах одночасно - 28 липень 2013 р. на головних поштамтах держав.

Українську марку прикрашає фреска видатного живописця Віктора Васнєцова "Хрещення киян", яка знаходиться в столичному Патріаршому кафедральному соборі св. Володимира. Тираж марки становить 65 тис. примірників.