• Головна
  • Новини
  • Православна спадщина гідно представляє Україну в сучасному християнському світі – Янукович главам православних Церков...

Православна спадщина гідно представляє Україну в сучасному християнському світі – Янукович главам православних Церков

28.07.2013, 09:13
Православна спадщина гідно представляє Україну в сучасному християнському світі – Янукович главам православних Церков - фото 1
Глава держави підкреслив, що в Україні склалися гармонійні державно-церковні відносини.

Янукович_і_глави_Церков.jpgПравославна спадщина займає чільне місце в українському духовному житті, наголошує Президент України Віктор Янукович.

«Православна спадщина займає чільне місце в українському духовному житті. У поєднанні з найкращими традиціями Київської Русі воно гідно представляє Україну в сучасному християнському світі», - сказав Віктор Янукович на зустрічі з предстоятелями православних Церков і керівниками церковних делегацій в Києво-Печерській Лаврі.

Глава держави підкреслив, що в Україні склалися гармонійні державно-церковні відносини. «Культурне та конфесійне розмаїття навчило нас бути відкритими і толерантними, запобігати виникненню гострих непорозумінь на етнічному та релігійному грунті», - зазначив Віктор Янукович.

За словами Президента, беззаперечна заслуга в цьому належить особисто Митрополиту Володимиру. «Завдяки його мудрості й виваженості вдається успішно долати виклики, які постають перед канонічним українським православ'ям», - сказав він.

Віктор Янукович подякував предстоятелям православних церков і керівникам церковних делегацій за участь в урочистостях з нагоди 1025-річчя хрещення Київської Русі.

Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил, у свою чергу, привітав Президента України з 1025-річчям хрещення Київської Русі. Він наголосив, що прийняття Руссю християнської віри сформувало національну самосвідомість і культуру трьох слов’янських народів, слугувало визначальним чинником для подальшої історії України, Росії та Білорусі.

Патріарх Московський подякував за організацію урочистостей українській владі та Президенту Віктору Януковичу, який «так багато сил і часу присвятив тому, щоб це святкування відбулося на надзвичайно високому, блискучому рівні».

«Такий собор предстоятелів підкреслює велике історичне значення, яке мало хрещення Русі», - зазначив Патріарх Кирил.

Патріарх подарував Главі держави статуетку князя Володимира-Хрестителя. «Його молитвами нехай укріпить Вас Господь у служінні Україні та українському народові», - сказав Патріарх Московський.

Патріарх Александрійський і всієї Африки Феодор ІІ зазначив, що Київ після хрещення став маяком благодаті й богопізнання для всієї Русі. «Ми бажаємо Вашій Високоповажності довголіття, щоб спрямовувати боголюбивий народ України на шлях миру, розвитку і благоденства», - сказав він.

Католікос-Патріарх всієї Грузії Ілія ІІ побажав Президенту здоров’я та Божого благословення у його діяльності.

Після зустрічі Президент України вручив державні нагороди предстоятелям православних Церков та керівникам церковних делегацій. Про це інформує пресс-служба Глави держави.