• Головна
  • Новини
  • Усі заходи з відзначення 1025-річчя Хрещення Русі, які відбудуться у Києві...

Усі заходи з відзначення 1025-річчя Хрещення Русі, які відбудуться у Києві

26.07.2013, 09:26
Усі заходи з відзначення 1025-річчя Хрещення Русі, які відбудуться у Києві - фото 1
Заходи відбудуться у Києві з 26 до 28 липня.

1_sm.jpgЗаходи з нагоди відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі, які відбудуться у столиці з 26 до 28 липня, розпочнуться о 10.00 26 липня Міжнародною науковою конференцією «Володимир Святий і хрещення Русі» (Велика зала Дипломатичної академії України при Міністерстві закордонних справ України, вул. Велика Житомирська, 2).

Про це УНІАН повідомили у пресс-службі Київської міськдержадміністрації.

26 липня об 11.00 розпочнеться відкриття виставки «Велике і величне» у Національному культурно-мистецькому та музейному комплексі «Мистецький арсенал». Цей захід відбудеться за участю Президента України, Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій. Розпочне роботу виставка «Велике і величне» о 18.00 у Національному культурно-мистецькому та музейному комплексі «Мистецький арсенал», вул. Лаврська, 10-12).

На 15:00 запланована урочиста академія в Національному палаці мистецтв «Україна» за участю Президента України Віктора Януковича, членів уряду та членів Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій.

О 21:00 у Свято-Успенській Києво-Печерській лаврі відбудеться церемонія зустрічі Хреста святого апостола Андрія Первозданного.

27 липня о 9:00 відбудеться урочиста Літургія в Свято-Успенській Києво-Печерській лаврі УПЦ.

О 10:00 відбудеться Божественна Літургія з нагоди 1025-річчя хрещення Київської Русі у Володимирському патріаршому кафедральному соборі УПЦ КП (бульвар Тараса Шевченка, 20).

Також о 10:00 відбудеться урочиста святкова Літургія Української Автокефальної Православної Церкви в приміщенні Андріївської церкви (Андріївський узвіз, 23).

О 10:00 розпочнеться урочистий молебень біля пам’ятника Святому Рівноапостольному князю Володимиру (очолять предстоятелі Помісних православних церков) за участю Президента України Януковича, глав іноземних держав та урядів, державних і громадських діячів, віруючих.

О 17:00 на Соборній площі Києво-Печерської лаври відбудеться вечірнє богослужіння. Також о 17:00 розпочнеться Всенічне бдіння з нагоди 1025-річчя хрещення Київської Русі у Володимирському патріаршому кафедральному соборі Української Православної Церкви Київського Патріархату.

О 18:00 розпочнеться святковий концерт на Хрещатику, приурочений до 1025-річчя хрещення Київської Русі, який проводить Міжнародна громадська організація «День Хрещення Русі» за сприяння київської міської влади.

28 липня з 9.00 до 13.30 триватиме Архиєрейська служба РПЦ біля пам’ятника Святому Рівноапостольному князю Володимиру на Володимирській гірці.

О 12:00 від Володимирського патріаршого кафедрального собору УПЦ КП розпочнеться Хресна хода до пам’ятника святому Володимиру. Хресна хода відбудеться вулицяею Володимирською, через Софійську площу - до парку «Володимирська гірка».

На 21.00 заплановане офіційне відкриття відреставрованої Колони Магдебурзького права (Пам`ятник Магдебурзькому праву, вул. Набережне шосе, 6). Там же відбудеться концерт та світломузичне шоу.

Конференція Римо-католицьких єпископів України вирішила, що 4 серпня 2013 року о 10.00 годині на Володимирській Гірці поруч із пам'ятником Св. Рівноапостольному князю Володимиру (м.Київ) буде відправлена урочиста Служба Божа з нагоди святкування ювілейних урочистостей 1025-річчя Хрещення Київської Русі. Службу очолюватиме Апостольський Нунцій в Україні архиєпископ Томас Ед. Галліксон разом з римо-католицькими єпископами України.

В УГКЦ усі урочистості з нагоди 1025-річчя Хрещення Київської Руси відбуватимуться у серпні. 28 липня, в день Святого Володимира, в УГКЦ після Літургій віряни урочисто відновлять хрещальні обіти.

Патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук) пояснив, чому УГКЦ святкує річницю Хрещення в серпні, а не в липні, як це роблять інші традиційні Церкви в Україні: «Традиція святкувати дві події разом: пам’ять рівноапостольного князя Володимира і чергову річницю Хрещення Руси–України в один день є традицією Московської Церкви. Об’єднання цих двох подій мало на меті підкреслити державний характер державної релігії Московського Православ’я. А ми є спадкоємцями Володимирового Хрещення і Київської Церкви. Тому зберегли древню Київську традицію, згідно з якою Хрещення Русі-України з року в рік відзначається 14 серпня – у день Макавейських мучеників, коли розпочинається Успенський піст, і день так званого Августівського водосвяття».