• Головна
  • Новини
  • Блаженніший Любомир (Гузар) порадив українцям, як успішно святкувати подію Хрещення Руси-України...

Блаженніший Любомир (Гузар) порадив українцям, як успішно святкувати подію Хрещення Руси-України

24.07.2013, 10:18
Блаженніший Любомир (Гузар) порадив українцям, як успішно святкувати подію Хрещення Руси-України - фото 1
Щоденна, щира, правдива християнська поведінка на усіх рівнях і в усіх проявах суспільного життя – це найкращий і єдиний спосіб успішно святкувати подію Хрещення Русі-України», - запевняє Блаженніший Любомир (Гузар).

Husar_konf.jpg«Найкращим способом відсвяткувати Тисячоліття християнства в Україні – це старатися в усіх проявах особистого, родинного, громадського, суспільного життя поводитися відповідно до засад Христової науки. Щоденна, щира, правдива християнська поведінка на усіх рівнях і в усіх проявах суспільного життя – це найкращий і, властиво, єдиний спосіб успішно святкувати подію Хрещення Русі-України», - запевняє у своїй авторській статті Блаженніший Любомир (Гузар), Архиєпископ-емерит УГКЦ, на «Українській правді».

За словами Блаженнішого Любомира, попри те, що ми поділені на різні конфесії, – православні, католики, протестанти, – усі віримо в Пресвяту Трійцю, приймаємо Ісуса Христа, воплоченого Божого Сина, читаємо одне Святе Письмо, дотримуємося спільної Божої науки. «Хоча далеко не все в нас одне й таке саме, як це було тисячоліття тому, проте ми – християни», - пояснює він. На думку Архиєпископа-емерита УГКЦ, запропоноване державне святкування чітко показує, як ми підходимо до проблем нашого суспільного життя. Адже заходи, які відбуватимуться на державному рівні, є зовнішніми за своєю суттю.

За словами Блаженнішого Любомира, Хрещення України, офіційне прийняття християнства як державної релігії, – це надзвичайно важлива подія в житті Київської Русі, на той час могутньої держави. Тому автор статті закликає поміркувати, як найкраще «тривало увінчати 1025-літню річницю, щоб була вона справжнім святкуванням на Божу славу та благо нашого народу». Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.