• Головна
  • Новини
  • У Севастополі 1025-річчя Хрещення Русі святкуватимуть чотири дні...

У Севастополі 1025-річчя Хрещення Русі святкуватимуть чотири дні

22.07.2013, 08:54
У Севастополі 1025-річчя Хрещення Русі святкуватимуть чотири дні - фото 1
Основні урочистості стартують 25 липня, і головним місцем дії стане Національний заповідник «Херсонес Таврійський».

Херсонес.jpgУ Севастополі 1025-річчя Хрещення Київської Русі святкуватимуть чотири дні поспіль – 25-28 липня.

Як передає УНІАН, основні урочистості стартують 25 липня, і головним місцем дії стане Національний заповідник «Херсонес Таврійський». Про це в ході засідання оргкомітету в міській державній адміністрації повідомив Благочинний Севастопольського округу протоієрей Сергій Халюта.

За його словами, урочистості почнуться 25 липня з відкриття двох експозицій, присвячених церковному святу, - о 10.00 почне роботу виставка голограм, а о 12.00 у нижньому храмі Свято-Володимирського собору всі бажаючі зможуть ознайомитися з унікальною фотовиставкою. Цього ж дня о 14.00 відбудеться освячення нового чотириметрового в`їзного уклінного хреста, встановленого на Ялтинському кільці. О 15.00 того ж дня в театрі імені А.В. Луначарського відбудуться урочисті збори.

Благочинний Севастопольського округу повідомив, що в концерті за підсумками зборів планується участь одного з найбільш відомих у світі православних хорів – чоловічого хору Олександро-Невської лаври (Санкт-Петербург).

26 липня на території Національного заповідника «Херсонес Таврійський» почне роботу міжнародна наукова конференція «Володимирські читання». В ній будуть задіяні вчені з восьми країн, зокрема Росії, України, Польщі та Нідерландів.
27 липня вранці учасники семінару здійснять Хресну ходу біля розвалин старого храму, який був зведений на території Херсонеса Таврійського самим Святим Рівноапостольним князем Володимиром – хрестителем Русі.

Цього ж дня до Севастополя прибудуть із Константинополя православні святині. О 15.00 з цієї нагоди буде здійснено Хресну ходу від Графської пристані до Свято-Володимирського собору в Херсонесі. Далі – традиційне Всенощне бдіння, молебень відслужать архієпископ Августин і намісник Олександро-Невської лаври єпископ Назарій.

28 липня, безпосередньо в День Хрещення Київської Русі, відбудеться Божественна літургія. У зв`язку з проведенням Дня військово-морського флоту Росії та Дня флоту України богослужіння перенесуть із 9-ї на 7-у годину ранку.

Крім того, в рамках урочистих заходів заплановано освячення великого тринадцятитонного дзвону, що прибув кілька місяців тому до Севастополя з Донецька.