• Головна
  • Новини
  • Найбільший у світі квітковий годинник стилізовано до 1025-річчя Хрещення Руси...

Найбільший у світі квітковий годинник стилізовано до 1025-річчя Хрещення Руси

10.07.2013, 12:27
Найбільший у світі квітковий годинник стилізовано до 1025-річчя Хрещення Руси - фото 1
Дизайнери в композиції квіткового годинника намагалася символічно передати могутність і велич Київської держави.

На найбільшому у світі квітковому годиннику, що розміщений у Києві на вулиці Інститутськіц, з’явився напис – 1025 років Хрещення Русі. Дизайнери в композиції квіткового годинника намагалася символічно передати могутність і велич Київської держави.

Стилізовані кольори циферблату лимонно-жовтий та червоний досягнуто завдяки колеусу та бегонії. Обрамлення годинника виконано у спокійних тонах з обрисом церков, пишною зеленю і дніпровськими хвилями.

Годинник.jpg

Загальний діаметр годинника становить 19,5 метрів, а діаметр циферблата 16,5 метрів. На створення годинника було використано 50 тисяч квітів, половина з яких утворюють фонове панно, і стільки ж − сам квітковий годинник. Також використано близько 1000 кг мармурової крихти.

Квітковий годинник був створений у 2008 році. І стих пір дизайн та оформлення композиції змінюється кожен сезон по проектам «Київзеленбуду».

Для підготовки ґрунтової основи під годинник було завезено 400 тон землі (близько 7 залізничних вагонів).

Ескіз квіткового годинника розроблено за мотивами робіт народного художника України, лауреата Шевченківської премії Леоніда Андріївського.

А складний годинниковий механізм Києву подарувала мерія міста-побратима Единбурга. Про це інформує «Православіє в Україні».