• Головна
  • Новини
  • Греко-католики святкуватимуть 1025-річчя хрещення Київської Руси у серпні...

Греко-католики святкуватимуть 1025-річчя хрещення Київської Руси у серпні

04.06.2013, 16:49
Греко-католики святкуватимуть 1025-річчя хрещення Київської Руси у серпні - фото 1
Патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук) пояснив чому УГКЦ святкує річницю Хрещення в серпні, а не в липні, як це роблять інші традиційні Церкви в Україні.

hfjo.jpgexklusiv.gifПатріарх УГКЦ Святослав (Шевчук) пояснив, чому УГКЦ святкує річницю Хрещення в серпні, а не в липні, як це роблять інші традиційні Церкви в Україні.

«Традиція святкувати дві події разом: пам’ять рівноапостольного князя Володимира і чергову річницю Хрещення Руси–України в один день є традицією Московської Церкви», - сказав він на прес-конференції 4 червня в Києві, присвяченій темі посвячення Патріаршого собору Воскресіння Христового .

«Об’єднання цих двох подій мало на меті підкреслити державний характер державної релігії Московського Православ’я. А ми є спадкоємцями Володимирового Хрещення і Київської Церкви. Тому зберегли древню Київську традицію, згідно з якою Хрещення Русі-України з року в рік відзначається 14 серпня – у день Макавейських мучеників, коли розпочинається Успенський піст, і день так званого Августівського водосвяття, - додав Глава УГКЦ.

Патріарх Святослав також зазначив, що 18 серпня на святкування ювілею Хрещення України-Руси приїде папський легат (посланець). Його ім’я буде офіційно оприлюднено Ватиканом 15 червня.

"Таким чином Святіший Отець супроводжуватиме нас у цей час", - підсумував Патріарх УГКЦ.