• Головна
  • Новини
  • В УПЦ КП провели наукову богословсько-історичну конференцію «Із Києва по всій Русі»...

В УПЦ КП провели наукову богословсько-історичну конференцію «Із Києва по всій Русі»

21.05.2013, 10:23
В УПЦ КП провели наукову богословсько-історичну конференцію «Із Києва по всій Русі» - фото 1

15 травня 2013 року в Київській православній богословській академії (КПБА) відповідно до постанови Синоду Української Православної Церкви Київського Патріархату відбулася наукова богословсько-історична конференція «ІЗ КИЄВА ПО ВСІЙ РУСІ», присвячена 1025-літтю хрещення Київської Руси-України.

konferencia.jpgУ 2013 році Україна на державному рівні відзначає 1025-ліття хрещення Київської Руси-України. Головні святкування цієї визначної для українського народу події будуть проходити влітку в 20-их числах місяця липня, коли за церковним календарем встановлені особливі дні пам’яті на честь блаженної княгині Ольги (24 липня) та рівноапостольного князя Володимира (28 липня).

15 травня 2013 року в Київській православній богословській академії (КПБА) відповідно до постанови Синоду Української Православної Церкви Київського Патріархату та у рамках святкувань відбулася наукова богословсько-історична конференція «ІЗ КИЄВА ПО ВСІЙ РУСІ», присвячена цій ювілейній даті.

Разом із КПБА співорганізаторами наукового заходу виступили Інститут церковної історії, Інститут української археографії та джерелознавства ім. М. С. Грушевського Національної академії наук України, Національний університет «Києво-Могилянська академія», Центр українознавства Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Пленарне засідання розпочалося молитвою. Голова оргкомітету – ректор КПБА архиєпископ Переяслав-Хмельницький і Бориспільський Епіфаній (Думенко) – у своєму виступі наголосив на важливості цієї визначної події для українського народу та привітав усіх присутніх з цією величною датою.

Пленарне засідання завершилося словом Патріарха Київського та всієї Руси-України Філарета, який, згадуючи святкування 1000-ліття хрещення Руси-України у 1988 році, наголосив на меті цих та сучасних святкувань, що показують значення християнства для культури, науки, писемності, мистецтва, архітектури тощо. Його Святість також окреслив сучасні реалії, зокрема й особливості святкування 1025-ліття хрещення Київської Руси-України, інформує пресс-служба Київської Патріархії.