• Головна
  • Новини
  • Охорона Януковича не пустила частину віруючих в собор у Херсонесі...

Охорона Януковича не пустила частину віруючих в собор у Херсонесі

06.05.2013, 07:32
Охорона президента Віктора Янукович не пустила частина віруючих на Службу у Володимирському соборі в Херсонесі, де був присутній Президент.

Охорона президента Віктора Янукович не пустила частина віруючих на Службу у Володимирському соборі в Херсонесі, де був присутній Президент.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на Новий регіон.

Віруючих не пустили під приводом, великої кількості людей там і загрози тисняви.

Це сталося після того, як віруючі, які перебували на службі, ближче до півночі вийшли з собору на хресну ходу навколо храму.

Саме в цей момент в Херсонес і прибув Янукович у супроводі урядовців і численної охорони - від простих людей, що беруть участь у хресній ході, гаранта відокремили з два десятки охоронців.

Коли ж хресний хід завершився, виявилося, що повернутися до храму зможуть не всі - на дверях з'явилися короткострижені чоловіки в піджаках, які, закривши прохід, пояснювали, що на Службі вже занадто багато людей, і потрібно почекати.

Так тривало майже годину - до тих пір, поки Пасхальну Службу не залишив Янукович.

За ним з храму тут же потягнулося кілька десятків охоронців, а незабаром і чиновники - міністри з губернаторами.

До речі, самим втомленим на Службі виглядав прем'єр Криму Анатолій Могильов - він приїхав у Херсонес із сусіднього Сімферополя, хоча і керує автономією, до складу якої не входить Севастополь, зазначає видання.

Нічну поїздку довелося здійснити і представнику президента АРК Віктору Плакиді, але в групі чиновників він стояв від Януковича набагато далі Могильова та Яцуби.

До кінця Пасхальної служби на паперті залишилися севастопольський губернатор Володимир Яцуба та голова міськради Юрій Дойников.

В іншому кінці зали був помічений екс-міністр культури Михайло Куліняк в компанії співака Миколи Гнатюка.