У Чернігові вшанують преподобного Антонія Печерського

03.04.2013, 09:14
Розглядалася можливість спорудження пам`ятника святому, але поки що вирішили встановити барельєфну дошку на вході до Антонієвих печер.

У Чернігові цього року у рамках відзначення 1025-річчя Хрещення Русі вшанують преподобного Антонія Печерського – засновника підземного комплексу у місті. Як повідомляє кореспондент УНІАН-релігії, про це вчора під час засідання Міжвідомчої ради з туризму повідомив генеральний директор Національного архітектурно-історичного заповідника "Чернігів стародавній" Андрій Курданов.

За його словами, розглядалася можливість спорудження пам`ятника святому, але поки що вирішили встановити барельєфну дошку на вході до Антонієвих печер.

"Проект уже погоджено науково-методичною радою заповідника. Дошку відкриємо 23 липня у день пам`яті святого", - сказав А.Курданов. Також він додав, що заповідник у рамках відзначення 1025-річчя Хрещення Русі отримає кошти на реконструкцію однієї з пам`яток.

Довідка: Преподобний Антоній Печерський (близько 982 – 1073 р.р) - засновник Києво-Печерського монастиря і будівничий Свято-Успенського собору, засновник печерного комплексу ХІ – XIX ст. у Болдиних горах у Чернігові.

Святині Антонієвих печер – келія Антонія Печерського та гробниця з мощами чернігівських ченців, яких вбили в 1239 році монголо-татари. У 1967 році пам’ятку включено до складу Чернігівського архітектурно-історичного заповідника.