• Головна
  • Новини
  • На 1025-річчя Хрещення Руси-України до Києва приїдуть представники усіх помісних Церков...

На 1025-річчя Хрещення Руси-України до Києва приїдуть представники усіх помісних Церков

29.03.2013, 09:26
У Києві основні заходи з відзначення 1025-річчя хрещення Русі заплановані на 27-28 липня.

У Києві основні заходи з відзначення 1025-річчя хрещення Русі заплановані на 27-28 липня.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі столичної міськдержадміністрації.

Заходи з нагоди хрещення Русі цього року відбуватимуться на міжнародному рівні. Уперше різноманітні урочистості організують у Білорусі та Росії. Епіцентром відзначення 1025-річчя хрещення Русі стане столиця України, на святкування до Києва завітають представники усіх помісних Церков.

У рамках підготовки до святкувань сьогодні в КМДА під головуванням керівника міськадміністрації Олександра Попова відбулася організаційна нарада, на якій прийнято рішення активізувати підготовчий процес, затвердити найближчим часом план заходів з відзначення 1025-річчя хрещення Русі та провести засідання Київської міської ради церков і релігійних організацій.

В рамках підготовки до святкувань у столиці будуть реставровані пам’ятники Святому Рівноапостольному Великому князю Володимиру та Рівноапостольній княгині Ользі, Кирилу та Мефодію, апостолу Андрію Первозванному, сакральні споруди.
Крім того, на Набережному шосе у Києві буде встановлено монумент на честь 1025-річчя хрещення Київської Русі.

Як повідомили у прес-службі Київради, 27 березня, заступник міського голови – секретар Київради Галина Герега, яка бере участь у підготовці, у складі української делегації взяла участь у першому засіданні Церковно-громадського комітету з підготовки святкування 1025-річчя хрещення Київського Русі, що проходило у Москві під головуванням Предстоятеля Руської Православної Церкви Патріарха Кирила.

Основні офіційні заходи пройдуть у Москві, Києві та Мінську в період з 27 по 30 липня.

За задумом організаторів, центральне місце у плані заходів має зайняти масштабна хресна хода великими містами Росії, України та Білорусі.