• Головна
  • Новини
  • «Донецькі» ллють дзвін для Севастополя до річниці Хрещення Русі...

«Донецькі» ллють дзвін для Севастополя до річниці Хрещення Русі

19.02.2013, 11:35
Севастополь готується до святкування 1025-річчя Хрещення Русі. На честь свята у місті встановлять багатотонний дзвін, який привезуть з Донецька.

Севастополь готується до святкування 1025-річчя Хрещення Русі. На честь свята у місті встановлять багатотонний дзвін, який привезуть з Донецька.

Про це повідомляє відділ у справах преси СМДА, передає сайт «Крим.Комментарі».

За інформацією голови СМДА Володимира Яцуби, вже проведена підготовка до установки пам'ятного 13-тонного дзвона на честь Святого князя Володимира. Зараз дзвін за спеціальним замовленням відливають на заводі «Донецьксталь» з використанням стародавніх технологій Про це Яцуба повідомив у телефонній розмові президентові України Віктору Януковичу.

Також Яцуба поінформував главу держави про те, що особлива увага приділяється реставраційним роботам на території Національного Заповідника "Херсонес Таврійський", де прийняв християнство князь Володимир - хреститель Русі. Крім цього заплановано низку інших заходів: міжнародна наукова конференція, зйомка документальних фільмів про історію християнства, видання історичних довідників. Будуть організовані виставки, культурно-масові заходи, екскурсійні маршрути для жителів і гостей міста.

Як зазначили в СМДА, Віктор Янукович підтримав заходи, заплановані містом до святкування 1025-річчя Хрещення Русі.