• Головна
  • Новини
  • Патріарх Філарет: Росія хоче знищити нашу мову – для того, щоб знищити державу Україну...

Патріарх Філарет: Росія хоче знищити нашу мову – для того, щоб знищити державу Україну

26.09.2012, 11:17
Патріарх Філарет: Росія хоче знищити нашу мову – для того, щоб знищити державу Україну - фото 1
Українці мають стати на захист рідної мови, починаючи із правильного виховання своїх дітей, вважає Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.

Філарет_про_мову.jpgУкраїнці мають стати на захист рідної мови, починаючи із правильного виховання своїх дітей, вважає Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Про це у коментарі УНІАН перед початком Всеукраїнського форуму «На захист української мови і державності» сказав Патріарх.

«Дивно, що нам у ХХІ столітті доводиться захищати свою рідну мову», – сказав він і додав, що кожен українець має захищати її, таким чином захищаючи Україну, її незалежність і культуру.

Відповідаючи на запитання, як саме українці мають захищати свою мову, Предстоятель Української Православної Церкви Київського Патріархату наголосив, що вони, в першу чергу, мають говорити рідною мовою самі та виховувати відповідно дітей. Також Патріарх додав, що заклади освіти мають проводити навчання українською мовою.

У свою чергу, влада, на переконання Патріарха Філарета, також мала би захищати українську мову. «Тому що, якщо вона не буде захищати українську мову – вона не повинна бути в Україні» - сказав він. «Росія хоче знищити нашу мову. Для чого знищують мову? Для того, щоб знищити нашу Українську Державу», –  сказав Патріарх і додав, що українська влада «з різних міркувань» іде на поступки Росії.