• Головна
  • Новини
  • Православні українці Росії пропонують Януковичу витурити з України найактивніших поборників двомовності...

Православні українці Росії пропонують Януковичу витурити з України найактивніших поборників двомовності

13.07.2012, 13:58
Православні українці Росії пропонують Януковичу витурити з України найактивніших поборників двомовності - фото 1

Митрополит Московський і Богородський УПЦ КП Адріан (Старина) від імені духовенства та вірян своєї єпархії звернувся з листом до Президента України з проханням заветувати законопроект «Про засади державної мовної політики» депутатів-регіоналів Сергія Ківалова і Вадима Колесніченка.

Закон про мовиМитрополит Московський і Богородський УПЦ КП Адріан (Старина) від імені духовенства та вірян своєї єпархії звернувся з листом до Президента України з проханням заветувати законопроект «Про засади державної мовної політики» депутатів-регіоналів Сергія Ківалова і Вадима Колесніченка. Митрополит УПЦ КП вважає, що депутати, які проголосували за цей закон, «здійснили свавілля і беззаконня».

На його думку, у жодній іншій державі, окрім України, політики не підняли б руку на державну мову, а у Росії за подібне їх без жодних церемоній запроторили б за грати.

«Якби вони жили в Росії і діяли подібним чином проти російського народу і російської держави, вони давно були б в камерах підготовки до вічного ув'язнення, подібно «дівчатам», яких лякають семирічним ув'язненням тільки за те, що їм не подобається той чи інший церковний і державний діяч», - йдеться у листі до Президента.

Єрарх Київського Патріархату повідомляє, що українці в Росії, зокрема віряни УПЦ КП, не мають таких свобод як росіяни в Україні, а статути парафій УПЦ КП не реєструються ні у Москві, ні у всій Росії.

«Нам не надаються ніякі будинки і приміщення для пристосування їх під православні храми, а також не виділяються земельні ділянки для їх будівництва. Тоді як РПЦ Московського Патріархату в Україні має три Лаври, сотні монастирів, тисячі соборів і храмів, що належать надбанню історичного українського народу. Ми в Росії не маємо жодної української середньої і початкової школи, театрів і концертних залів, де б українці змогли б відтворювати свої здібності і приносити людям РФ душевну і сердечну радість від їх співу, фольклорних та театральних вистав чи словесних виступів», - стверджує владика Адріан.

Миитрополит УПЦ КП сподівається, що Віктор Янукович «як гарант Української Конституції не допустить ківаловим і колесніченкам глузувати над українцями».

«Віримо, що народні депутати та державні діячі-українці, які, знаходячись у стані голодування на вулиці Хрещатик, в оголошений ними день і число буде скасоване хитромудре рішення «більшості» у ВР про мовне питання, а також в Україні буде одна державна мова, а не дві чи більше. А якщо вороги України не можуть висловлюватися й говорити українською, то в такому випадку, видайте їм квитки на поїзди чи на літаки і нехай летять вони, як ті лелеки в ті країни, які для них є рідні і близькі», - каже митрополит Київського Патріархату.