• Головна
  • Новини
  • Єпископ Собору незалежних євангельських церков України: закон про мови - злочин проти українців...

Єпископ Собору незалежних євангельських церков України: закон про мови - злочин проти українців

12.07.2012, 11:42
Єпископ Собору незалежних євангельських церков України та пастор церкви «Нове Життя» в Києві Анатолій Калюжний, вважає, що прийняття закону "Про основи державної мовної політики" є злочином проти власного народу і суперечить Конституції України, пише invictory.

Єпископ Собору незалежних євангельських церков України та пастор церкви «Нове Життя» в Києві Анатолій Калюжний, вважає, що прийняття закону "Про основи державної мовної політики" є злочином проти власного народу і суперечить Конституції України, пише invictory.

Він також висловив сподівання, що Президент Україні Віктор Янукович і спікер Верховної Ради Володимир Литвин не підпишуть його. Єпископ переконаний, що цей закон був спеціально прийнятий перед приїздом в Україну Президента Росії Володимира Путіна.

«Очевидно, є якісь домовленості - наша влада приймає цей закон, а Росія, можливо, йде на якісь поступки в газових контрактах», - зазначив він в інтерв'ю новинному агентству InVictory News.

Говорячи про наслідки цього закону, Калюжний відзначив, що, по-перше тут є економічна пастка. «Зробити хоча б один або два регіональні мови коштує величезних грошей. Вони ще не рахували. Фахівці кажуть, що це колосальні гроші. Порахуйте тільки одні підручники в школах. У той час, коли Україна стоїть на порозі дефолту, нам ще не вистачало цих проблем », - нарікає єпископ.

По-друге, зазначив служитель, цей закон розділяє Україна остаточно на Захід і Схід. «Я б цього дуже не хотів», - зізнався він.

Далі Анатолій Калюжний відзначив духовні наслідки в разі підписання цього закону. Він привів у приклад одну з біблійних заповідей «Шануй свого батька та матір свою, щоб довгі були твої дні на землі, яку Господь, Бог твій, дає тобі». «Це дуже глибокі слова і вони стосуються не тільки наших фізичних батьків, але і наших коренів. «Шануй батька і матір» - це означає почитай і свою мову, і народ, і культуру. Якщо ми не будемо шанувати свою мову і вчити його - у нас не буде ні довголіття, ні добробуту», - сказав єпископ.

Покладаючись на свій досвід в служінні, 15 років в підпіллі і 20 років за час незалежної України, єпископ розповів, що ті служителі, які приїхали в Україну і працювали, враховуючи національні особливості - були досить успішні. А у тих, хто приносив свою культуру (американську, корейської або ще якусь) - були серйозні проблеми, і їх служіння було малоуспішними.

Також пастор розповів, що коли він почав проводити в своїй церкві додаткове служіння українською мовою - це призвело до позитивних результатів. «Багато люltq прийшли до церкви, бо вона була одна з перших в Києві, де є служіння на чисто українською мовою. Крім того, більше людей каються саме на українському служінні. Зараз я отримую радість і задоволення, спілкуючись українською мовою. І не тільки я, весь наш офіс оголошено територією української мови. У нас і росіяни, і молдавани заговорили українською», - підсумував пастор.