В Україні сьогодні вшановують пам'ять жертв війни

22.06.2012, 11:36
В Україні сьогодні вшановують пам'ять жертв війни - фото 1
У День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні Президент України Віктор Янукович поклав квіти до могили Невідомого солдата у столичному парку Вічної Слави.

вшанування_жертв_війни.jpgУ День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні Віктор Янукович поклав квіти до могили Невідомого солдата у столичному парку Вічної Слави.

За інформацією прес-служи Глави Держави, участь у церемонії також взяли Голова Верховної Ради Володимир Литвин, Прем’єр-міністр Микола Азаров, голова Київської міської держадміністрації Олександр Попов, голова Київської обласної держадміністрації Анатолій Присяжнюк, урядовці, представники громадських організацій, духовенства, (серед яких був і Патріарх Філарет - ред), ветерани Великої Вітчизняної війни. 

Присутні вшанували пам'ять полеглих хвилиною мовчання. Рота Почесної варти пройшла перед Монументом урочистим маршем.

Згідно з Указом Президента України від 17 листопада 2000 року №1245/2000 в нашій державі щорічно 22 червня, в день, коли німецька армія вторглася на територію СРСР, відзначається День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни.

У зв’язку з Днем скорботи Президент звергнувся до народу України:  «Час усе більше віддаляє нас від 22 червня 1941 року, коли на українську землю прийшла Велика Вітчизняна війна. Це одна з найбільших трагедій нашого народу за всю його багатовікову історію.

За три роки гітлерівської окупації люди зазнали неймовірних страждань, принижень та горя, але не підкорилися.

Об'єднані спільною метою - якнайшвидше звільнити рідну землю від ненависного ворога, незважаючи на смертельну загрозу, наші співвітчизники мужньо боролися на фронтах і в тилу, у підпіллі та у партизанських загонах.

Значним є внесок України у розгром нацистської імперії. Але великими є і жертви: половина із більш ніж семи мільйонів наших земляків, що стали до лав збройних сил, не повернулися до рідних осель.

У цей день народної скорботи згадаймо усіх, кого забрала минула війна.

Вічна їм і світла пам'ять».