• Головна
  • Новини
  • 8 травня у Львові молитовно пом’януть жертв Другої світової війни...

8 травня у Львові молитовно пом’януть жертв Другої світової війни

05.05.2012, 11:36
Акція проводиться з метою вшанувати «болісну історію воєнних лихоліть, щоб перенести головний акцент події з «перемоги» на «пам’ять», та зняти напругу, яка штучно нагнітається у ці дні в суспільстві».

В рамках акції упорядкують поховання, відбудеться міжрелігійна молитва на Янівському цвинтарі, презентація фільму про події Другої світової війни «Три історії Галичини», інформує прес-служба Львівської міської ради.

Як зазначають організатори, акція проводиться з метою вшанувати «болісну історію воєнних лихоліть, щоб перенести головний акцент події з «перемоги» на «пам’ять», та зняти напругу, яка штучно нагнітається у ці дні в суспільстві».

«Маємо намір молитвою за їхню пам’ять вшанувати жертв, благословити майбутнє та випросити Божої ласки про захист та захорону від жахіття війни», - зазначають організатори.

Крім того, у Києві, в інформаційному агентстві УНІАН, відбудеться засідання круглого столу на тему: «Моделі примирення та способи відношення до минулого» за участі провідних українських фахівців з тематики Другої світової війни. Цей захід ініціює Комісія УГКЦ "Справедливість і мир".