• Головна
  • Новини
  • Патріарх УГКЦ закликав українців любити Україну як Герої Крут...

Патріарх УГКЦ закликав українців любити Україну як Герої Крут

30.01.2012, 11:51
Патріарх УГКЦ закликав українців любити Україну як Герої Крут - фото 1
Біля храму Святого Миколи Чудотворця на Аскольдовій могилі, що в Києві, 29 січня 2012 року вшанували пам‘ять Героїв Крут.

Вшанування Героїв КрутБіля храму Святого Миколи Чудотворця на Аскольдовій могилі, що в Києві, 29 січня 2012 року вшанували пам‘ять Героїв Крут.

Патріарх Святослав (Шевчук) освятив хрест, як символ пам‘яті нащадків про подвиг, який звершили 94 роки тому молоді патріоти України. У вшануванні пам'яті героїв та освяченні гранітного хреста, як повідомляє Департамент інформації УГКЦ, взяли участь Прем'єр-міністр України Микола Азаров, члени Кабінету міністрів України, представники різних політичних партій.

Глава УГКЦ подякував тим, хто фінансово допоміг спорудити гранітний хрест та закликав присутніх любити свою Батьківщину та бути готовими захищати її незалежність.

«Нехай для нас усіх приклад цих героїв буде закликом до того, щоб любити свою Батьківщину, дбати про неї, плекати її незалежність і бути готовими її відстоювати. Можливо, історія спорудження цього пам’ятника є теж своєрідним нагадуванням і прикладом цього, бо він повстав завдяки жертводавцям і добрій волі не державних структур, а громадян України, тобто тих, які справді пам’ятають подвиг цих юнаків». – сказав Патріарх Святослав.

Звертаючись до всіх присутніх, він також нагадав про те, що цього дня група молодих студентів у своєму патріотичному пориві любові до Батьківщини віддала за неї своє життя і тим самим закарбувалася в пам’яті рідного народу як Герої Крут.

«Я думаю, що ця подія і цей пам’ятник для нас сьогодні є особливо важливими і значущими. Адже в час, коли розмивається ідея українського патріотизму, коли національний нігілізм пронизує всі прошарки нашого суспільства, ми маємо приклад патріотизму і любові до української землі та змагання за її незалежність, котрим є подвиг цих юнаків», – сказав Глава УГКЦ Святослав (Шевчук).