• Головна
  • Новини
  • Церква мала би більше впливати на суспільство і на політиків, які заявляють про свою приналежність до тої чи іншої Церкви – єпископ Михайло Паночко...

Церква мала би більше впливати на суспільство і на політиків, які заявляють про свою приналежність до тої чи іншої Церкви – єпископ Михайло Паночко

24.08.2011, 19:32
Церква мала би більше впливати на суспільство і на політиків, які заявляють про свою приналежність до тої чи іншої Церкви  – єпископ Михайло Паночко - фото 1

«Те, що 20 років тому на карті Європи з’явилася країна з чудовою назвою «Україна», свідчить про Божий задум відносно нашого народу. І якщо християни різних конфесій зможуть консолідувати зусилля, то попереду Україну чекає розквіт», - зазначив в інтерв’ю РІСУ старший єпископ Церкви Християн Віри Євангельської України Михайло Паночко.

Михайло Паночко«Те, що 20 років тому на карті Європи з’явилася країна з чудовою назвою «Україна», свідчить про Божий задум відносно нашого народу. І якщо християни різних конфесій зможуть консолідувати зусилля, то попереду Україну чекає розквіт», - зазначив в коментарі РІСУ старший єпископ Церкви Християн Віри Євангельської України Михайло Паночко.

Він також закликав українців не падати духом навіть коли ми не бачимо бажаних плодів незалежності.

«Ми маємо усвідомити, що Україна все ж таки наслідувала стару природу. Наслідки довголітнього тоталітарного атеїстичного виховання ще роками будуть давати про себе чути. І ми маємо це враховувати», - наголосив він.

Окреслюючи роль церкви у 20-літній історії незалежної України, Михайло Паночко зазначив, що вона скористалася незалежністю і пішла до людей. За його словами, за 20 років релігійні конфесії активно працювали в соціальній сфері, надаючи значну допомогу потребуючим, а також духовній – через засоби масової інформації, друкування Біблії, відкриття Біблійного товариства України, створення Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій тощо.

«Але масштаби всієї країни церкві ще не вдалося охопити. Бо не можна чекати дуже швидких результатів після такого довгого застою», - зауважує Паночко.

За словами єпископа, політики відіграють основну роль на видимому фронті побудови української незалежності. Але церква здатна зробити вагомий внесок у розвиток у цю розбудову.

«Політики, які є при кермі, депутати парламенту і різні чиновники – для них незалежність має розумітися як відповідальність. Інакше, якщо вони будуть аморальні в своїй поведінці і будуть зверхньо ставитися до людей, то люди розчаруються, і їх буде мало цікавити незалежність, коли вони будуть почуватися нещасними. Люди мають відчувати, що про них турбуються, вони мають бачити плоди незалежності, - наголосив священослужитель. - І в цьому питанні Церква мала би більше впливати на суспільство і на самих політиків, які заявляють про свою приналежність до тої чи іншої Церкви».