• Головна
  • Новини
  • У Львові сьогодні вшанують жертв депортації кримськотатарського народу...

У Львові сьогодні вшанують жертв депортації кримськотатарського народу

17.05.2011, 15:15
У Львові сьогодні вшанують жертв депортації кримськотатарського народу - фото 1
Акція «Запали вогник в своєму серці» присвячена 67 річниці депортації кримськотатарського народу.

exklusiv.gifDeport_tatar.jpgСьогодні, 17 травня 2011 року, з 20:20 до 21:20 біля Музею Ідей (Львів, Валова 18а) Кримськотатарський Молодіжний Центр та ініціативна кримськотатарська молодь Львова проведе акцію «Запали вогник в своєму серці», присвячену 67 річниці депортації кримськотатарського народу.

«Ця акція проводиться вже декілька років поспіль, а в цьому році вона проходить і у Львові. Подібною акцією ми хотіли би звернутись до львівян та гостей міста незалежно від національності та віросповідання, прийти і вшанувати жертв депортацій та репресій, які мали місце в українській історії», – розповів Алім Алієв, співорганізатор акції у Львові.

Депортація кримських татар (Sürgünlik) — примусове виселення кримськотатарського населення Кримської АРСР, проведене НКВС 18 травня 1944 року. Офіційно причиною депортації вказувалася співпраця деяких кримських татар з нацистською Німеччиною під час Другої світової війни. У 1989 році депортація була визнана Верховною Радою СРСР незаконною і злочинною. Кримські татари вимагають визнати депортацію геноцидом.