• Головна
  • Новини
  • Участь у кількох заходах з нагоди Дня Соборності Предстоятель УПЦ КП пояснив намаганням "подати приклад" єдності...

Участь у кількох заходах з нагоди Дня Соборності Предстоятель УПЦ КП пояснив намаганням "подати приклад" єдності

22.01.2011, 10:53
Участь у кількох заходах з нагоди Дня Соборності Предстоятель УПЦ КП пояснив намаганням "подати приклад" єдності - фото 1
У своєму зверненні до українського народу з нагоди Дня Соборності Предстоятель УПЦ КП Патріарх Філарет пояснив свою участь цього дня в кількох святкових заходах намаганням продемонструвати вірним та всьому народу того, до чого їх закликав — до єдності.

Патріарх_Філарет_1.gifУ зверненні до українського народу з нагоди Дня Соборності Предстоятель УПЦ КП Патріарх Філарет пояснив свою участь цього дня в кількох святкових заходах намаганням продемонструвати вірним та всьому народу те, до чого їх закликав, — єдність.

«Закликаючи, я у День Соборності України хочу сам подати приклад того, до чого закликаю. Тому я буду присутній і у палаці «Україна», куди прийде Президент Віктор Янукович, і на Софійській площі», — йдеться у зверненні Предстоятеля УПЦ КП.

Як попередньо анонсувала прес-служба УПЦ КП, Предстоятель цієї Церкви 22 січня візьме участь у кількох святкових заходах:

– о 12.00 Патріарх Філарет буде присутній на урочистому зібранні, яке за участі Президента України відбудеться в палаці «Україна»;

– о 14.00 Предстоятель та духовенство Київського Патріархату на запрошення Української всесвітньої координаційної ради візьмуть участь у Молитві за Україну на Софіївській площі столиці.

Організатори Молитви за Україну також повідомляли, що на Софіївській площі буде присутнє і духовенство УГКЦ, а її Предстоятель Патріарх Любомир разом з Патріархом Філаретом відслужить молебень за Україну. Та в УГКЦ спростували таку інформацію, повідомивши, що ані Предстоятель, ані духовенство УГКЦ не візьмуть участі у заході.

Причиною такого рішення, за словами Патріарха Любомира, є те, що сьогодні,  в день відзначення такої величної події в історії нашого народу, єдність українського народу демонструють лише зовнішньо на різних "майданчиках", які "політичні групи створюють, щоби себе виправдати". «Для мене це є внутрішнім запереченням того, що повинно бути. І присутність в таких обставинах представників нашої Церкви я вважаю абсолютно невідповідною», — додав Глава УГКЦ.