• Головна
  • Новини
  • У Харківсько-Полтавській єпархії УАПЦ закликали до молитви за визволення жертв політичних репресій в Україні...

У Харківсько-Полтавській єпархії УАПЦ закликали до молитви за визволення жертв політичних репресій в Україні

20.01.2011, 11:12
У Харківсько-Полтавській єпархії УАПЦ закликали до молитви за визволення жертв політичних репресій в Україні - фото 1
У День Соборності (традиційний День Злуки) 22 січня архиєпископ Харківсько-Полтавський УАПЦ Ігор (Ісіченко) закликав вірних та духовенство молитися за жертв політичних репресій в Україні.

Ігор_Ісіченко_1.jpgУ День Соборності (традиційний День Злуки) 22 січня архиєпископ Харківсько-Полтавський УАПЦ Ігор (Ісіченко) закликав вірних та духовенство молитися за жертв політичних репресій в Україні, яких арештували у зв'язку з торішною зміною влади наприкінці 2010 - на початку 2011 рр.

«Не беручись судити про юридичні підстави арештів, Свята Христова Церква молиться за припинення політичних репресій і визволення невинно постраждалих жертв суспільних антагонізмів», — йдеться у зверненні владики Ігоря, яке опублікувала прес-служба Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ.

Єпископ благословив додати на Літургії у свято Соборності до потрійної єктенії після читання Євангелія такий заклик: «Христе, що Петра з кайданів і в'язниці вивів і неушкодженого Церкві Твоїй показав, і рабів Твоїх Андрія, Пилипа, Романа, Андрія, Олексія, Віталія, Василя, Степана, Максима, Євгена, Ростислава, Сергія, Юрія і всіх політичних в'язнів, що за них ми сьогодні молимося, як Милосердний, помилуй і від кайданів визволи, молимось Тобі, Всемилостивий Спасе: вислухай і помилуй!».

У проповідях на богослужінні владика закликав до суспільного порозуміння й відмови від використання насильства в політичних змаганнях.