• Головна
  • Проекти
  • УПЦ проситиме у держави дозволу на проведення богослужінь у "Софії Київській"...

УПЦ проситиме у держави дозволу на проведення богослужінь у "Софії Київській"

17.01.2011, 10:56
УПЦ проситиме у держави дозволу на проведення богослужінь у "Софії Київській" - фото 1
Українська Православна Церква звертатиметься до держави з проханням надати дозвіл Митрополиту Володимиру відслужити у "Софії Київській" Літургію.

Георгій_Коваленко.jpgУкраїнська Православна Церква звертатиметься до держави з проханням надати дозвіл Митрополиту Володимиру відслужити у "Софії Київській" Літургію. «Для Української Православної Церкви не є принциповим питання про те, якому з міністерств буде підпорядковуватися Національний музей-заповідник "Софія Київська"», — зазначив прес-секретар Предстоятеля УПЦ протоєрей Георгій Коваленко.

В ексклюзивному коментарі ІМК він повідомив, що в УПЦ вважають логічним рішення Громадської гуманітарної ради при Президентові про перепідпорядкування Національного заповідника "Софія Київська" із відання Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства до сфери відання Міністерства культури.

При цьому о. Георгій наголосив, що для УПЦ «це не принципово».

«Для нас важливо, щоб у "Софії Київській" з дотриманням усіх музейних приписів і норм хоча б кілька разів на рік відбувалося богослужіння», — сказав протоєрей Г.Коваленко.

За його словами, для УПЦ "Софія Київська" — це не лише музей, але й давній кафедральний собор київських митрополитів. "Тому ми будемо, як і раніше, продовжувати звертатися до держави (тепер вже до Міністерства культури) з проханням — хоча б раз на рік дозволити Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Володимиру здійснювати в "Софії Київській" Божественну Літургію", — додав прес-секретар Предстоятеля УПЦ.