• Головна
  • Новини
  • 11 країн 25-28 листопада проведуть заходи з вшанування пам'яті жертв Голодомору 1932-33 років у зв'язку з 77-ю річницею трагедії...

11 країн 25-28 листопада проведуть заходи з вшанування пам'яті жертв Голодомору 1932-33 років у зв'язку з 77-ю річницею трагедії

25.11.2010, 09:36
11 країн 25-28 листопада проведуть заходи з вшанування пам'яті жертв Голодомору 1932-33 років у зв'язку з 77-ю річницею трагедії - фото 1
День пам'яті жертв голодоморів, що відзначається щорічно в четверту суботу листопада, був запроваджений в Україні 1998 року.

holodomor_w.jpg11 країн 25-28 листопада проведуть заходи з вшанування пам'яті жертв Голодомору 1932-33 років у зв'язку з 77-ю річницею трагедії. Про це, як інформують "Українські новини", сказано в повідомленні прес-служби Центру досліджень визвольного руху.

21 листопада в Італії на центральній площі Рима вже відбулася панахида й запалили свічки.

25 листопада в Загребі (Хорватія) буде демонструватися фотовиставка про голодомор, 27 листопада в містах країни пройдуть молитви й запалять свічки.

В Іспанії 26 листопада в Іспансько-українському центрі відбудеться вечір пам'яті із запалюванням свічки пам'яті за участі представників посольства України, іспанської влади (представників уряду Мадридської автономії), представників різних національностей.

27 листопада пройдуть панахиди й будуть запалені свічки моління в Канберрі, Aделайді, Перті, Нобел Парку, Джелонзі, 28 листопада - в Cіднеї, Брізбені, Мельбурні, Ньюкаслі (Австралія), також 27 листопада - у Єревані (Вірменія).

Крім того, у культурному центрі національних меншин Вірменії пройде культосвітній захід з показом документальних фільмів про Голодомор.

У Греції 27 листопада в Українській недільній школі пройде урок пам'яті, буде показано документальний фільм, 28 листопада в Афінах і Малакасі відбудуться панахиди, реквієм за жертвами Голодомору й будуть запалені свічки пам'яті.

27 листопада в містах Канади (Ванкувер, Оттава, Гамільтон, Лондон, Ошава, Сент Кетерінс, Торонто й Віндзор) відбудуться панахиди й запалять свічки, буде проведена хвилина мовчання, під час якої 10 разів проб’ють церковні дзвони.

На жалобних акціях у Канаді будуть читати списки жертв із Вінницької області й установлять 33 чорних прапори з національним прапором у центрі біля урядових будівель і шкіл.

27 листопада у Вашингтоні, Чикаго, Філадельфії, Глен Спей, Клівленді, Нью-Йорку, Філадельфії, Йонкерсі (США) запалять свічки пам'яті.

Відбудуться панахиди й запалять свічки пам'яті також у Лісабоні (Португалія) 28 листопада й у Белграді, Новому саду, Кулі, Вербасі, Стремській митровиці та Інджії (Сербія) 26-27 листопада.

Українці також подали петиції в португальський парламент для визнання Голодомору геноцидом.

18-28 листопада в Парижі (Франція) проходить виставка "Невідомий геноцид українців 1932-1933", крім того, 21 листопада там само були проведені хід і панахиди в Соборі Паризької Богоматері й у церкві Святого Симона.

27 листопада в Парижі й Ліоні пройдуть жалобні заходи, хвилина мовчання й запалювання свічок.

28 листопада в Празі (Чехія) пройде хід.

День пам'яті жертв голодоморів, що відзначається щорічно в четверту суботу листопада, був запроваджений в Україні 1998 року.