• Головна
  • Новини
  • Предстоятель УПЦ звершив заупокійну літію біля могили Невідомого солдата...

Предстоятель УПЦ звершив заупокійну літію біля могили Невідомого солдата

10.05.2010, 15:08
Предстоятель УПЦ звершив заупокійну літію біля могили Невідомого солдата - фото 1
Митрополит Володимир також відвідав Парад Перемоги на Хрещатику.

Sabodan_monument.jpgКИЇВ – Урочистості з нагоди 65-ї річниці перемоги в Великій Вітчизняній війні 9 травня 2010 року розпочалися з церемонії покладання квітів та молитви біля могили Невідомого солдата в Парку Великої Слави. Очолив заупокійну літію Митрополит Київський і всієї України Володимир. Поруч з Митрополитом молився учасник війни протоєрей Роман Косовський.

Молилися за упокій загиблих воїнів та покладали Квіти до могили Невідомого солдата Президент України Віктор Янукович, прем’єр-міністр України Микола Азаров, голова Верховної Ради України Володимир Литвин, ветерани Великої Вітчизняної війни, урядовці, військові, представники духовенства та громадськості.

Цього ж дня у Парку Слави було відкрито пам’ятник тричі Герою Радянського Союзу маршалу авіації Івану Кожедубу.

Предстоятель Української Православної Церкви також відвідав Парад Перемоги на Хрещатику.

Як йдеться у повідомленні офіційного сайту УПЦ, в богослужбовому календарі Української Православної Церкви 9 травня є днем молитовного поминання загиблих воїнів. Цього дня в усіх православних храмах України звершуються заупокійні богослужіння, а також підносяться молитви за здоров’я тих, хто дожив до святкування 65-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні.