• Головна
  • Новини
  • Синод УПЦ закликав вшанувати пам'ять героїв та жертв війни...

Синод УПЦ закликав вшанувати пам'ять героїв та жертв війни

06.05.2010, 13:51
Синод УПЦ закликав вшанувати пам'ять героїв та жертв війни - фото 1
Єпископи наголошують, що Україна під час Великої Вітчизняної війни зазнала величезних втрат, стала ареною запеклих боїв.

SynMP.jpgКИЇВ – Спеціальне звернення Синоду УПЦ з нагоди 65-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні оприлюднила прес-служба УПЦ. Єпископи наголошують, що Україна під час Великої Вітчизняної війни зазнала величезних втрат, стала ареною запеклих боїв. Голгофою України став Бабин Яр у Києві, де було розстріляно понад 100 тисяч людей різних національностей.

Пам’ять про гіркі уроки війни, за словами владик УПЦ, важлива ще й тому, що досі не викоренені паростки хибних світоглядних течій, окремі з яких мають розповсюдження у світі. «Досі в результаті терористичних акцій гинуть люди. І сьогодні у співвідносинах між країнами порушуються норми міжнародного права та використовується сила. Досі існують авторитарні режими, що плекають агресивні намір».

Єпископи УПЦ акцентують на тому, що подвиг героїв-переможців, що подолали фашизм, житиме у віках. Світ завжди повинен пам’ятати про уроки Другої світової війни, робити усе для запобігання зрощення плевел агресивності, ксенофобії, політичного екстремізму та тоталітаризму.

Єрархи УПЦ закликають у дні святкування 65-ї річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні особливу увагу приділити ветеранам. «Їхні доблесть, патріотизм, бойові і трудові здобутки повинні бути прикладом для сьогоднішніх і прийдешніх поколінь. Нехай Господь подасть тим із них, хто дожив до цієї славетної дати, здоров’я та благословенне многоліття», – наголошується у Посланні.