• Головна
  • Новини
  • У храмах Тернополя відбудуться богослужіння в пам’ять про полеглих у війні...

У храмах Тернополя відбудуться богослужіння в пам’ять про полеглих у війні

06.05.2010, 11:47
У храмах Тернополя відбудуться богослужіння в пам’ять про полеглих у війні - фото 1
Розпорядженням міського голови також зобов’язано організувати відвідування учасників бойових дій, інвалідів війни та учасників національно-визвольних рухів.

candles_1.jpgТЕРНОПІЛЬ – У церквах Тернополя 9 травня відбудуться богослужіння в пам’ять про полеглих у Другій світовій війні. Як повідомили УНІАН-релігії в прес-службі міської ради, з нагоди 65-річниці Перемоги у війні 1941-1945 років розпорядженням міського голови передбачено також провести у ПК «Березіль» урочисті збори громадськості та святковий концерт, а також мітинг-реквієм та покладання квітів до меморіалів полеглих воїнів на Пагорбі Слави та на Микулинецькому кладовищі.

У загальноосвітніх навчальних закладах також проведуть тематичні уроки, лекції, бесіди з історії Другої світової війни за участю ветеранів, для школярів передбачені екскурсії в обласний краєзнавчий музей та по місцях бойової слави.

Окрім цього, у кінотеатрі сімейного відпочинку «Перемога» відбудеться демонстрація художніх та документальних фільмів, присвячених героїзму та самовідданості історичного минулого українського народу, а у бібліотеках міста, шкільних бібліотеках, в кабінетах історії діятимуть виставки фотодокументальних матеріалів, мемуарної та історичної літератури, присвячені 65-річчю Перемоги.

Розпорядженням міського голови також зобов’язано організувати відвідування учасників бойових дій, інвалідів війни та учасників національно-визвольних рухів, які перебувають на обліку в територіальному центрі соціального обслуговування, для надання необхідної допомоги.