• Головна
  • Новини
  • Петиція про відкликання законопроекту №3316 щодо ЛГБТ набрала вже понад 25000 голосів...

Петиція про відкликання законопроекту №3316 щодо ЛГБТ набрала вже понад 25000 голосів

15.05.2020, 16:20
Петиція про відкликання законопроекту №3316 щодо ЛГБТ набрала вже понад 25000 голосів - фото 1
Петиція про відкликання законопроекту №3316, яким пропонується встановити кримінальне покарання у вигляді штрафів та 8 років тюрми за критику ЛГБТ, 25013 голосів з 25000 необхідних менш ніж за місяць.

Петиція про відкликання законопроекту №3316, яким пропонується встановити кримінальне покарання у вигляді штрафів та 8 років тюрми за критику ЛГБТ, 25013 голосів з 25000 необхідних менш ніж за місяць.

Петиція №22/093004-еп Про відкликання законопроекту №3316 авторства адвоката Сергія Гули набрала всі необхіні голоси менш ніж за місяць та очікує на рогляд.

Як йдеться у повідомленні «Всеукраїнського Собору», така ситуація демонструє наскільки обурене суспільство цим законопроєктом та наскільки єдині й активні християни, коли мова йде про свободу слова і віросповідання, про захист християнських й сімейних цінностей.

«Дякуємо кожному, хто підписав петицію та закликаємо продовжувати молитися проти поширення аморальних ініціатив і гендерної ідеології та Божий захист України. Закликаємо також писати електронні та паперові листи звернення до Верховної Ради України щодо відкликання законопроекту №3316. Попередні роки показали, що найефективнішим у блокуванні законів – є особисті зустрічі з депутатами та написання їм іменних листів по хвилюючих питаннях. Тож закликаємо зустрічатися з вашими мажоритарними депутатами, а також писати їм особисті листи!», - йдеться у повідомленні Собору.

Проєкти листів та необхідні електронні адреси голови ВРУ, голів фракцій та всіх депутатів-мажоритарників по областях тут

Зазначимо, ВРЦіРО попередила про загрози, які несе в собі законопроект № 3316 про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо протидії злочинам на ґрунті ненависті за ознаками сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності), автор – О. М. Василевська-Смаглюк. Представники Церков і релігійних організацій України вважають, що пропоновані законопроектом № 3316 зміни несуть пряму загрозу для реалізації конституційного права на свободу слова та свободу вираження поглядів. Адже учасники суспільної дискусії, в тому числі релігійні діячі, які критикуватимуть одностатеві відносини та партнерства як аморальні, гріховні та закликатимуть до обмеження пропаганди такого неприродного, розбещеного способу життя, опиняться під загрозою кримінального переслідування лише за свої слова і публічно висловлену позицію на користь природних подружніх стосунків.

З відповідним закликом до влади звернулися і єпископи РКЦ в Україні. Вони акцентували на тому, що законопроект № 3316 спровокує збурення серед сотень тисяч віруючих різних конфесій і у різних регіонах, які не можуть спокійно дивитися на свавільне порушення Конституції України та знищення засад державної сімейної політики. У цій ситуації ризик громадських протестів є дуже високий, адже сім’я є найбільшою цінністю українського суспільства згідно досліджень різних соціологічних служб».

Довідка:

sobor-church-w.gif

Міністерство юстиції у День Соборності 22 січня 2019 року зареєструвало громадську спілку «Всеукраїнський Собор».  Ініціаторами створення спілки стали євангельські Церкви, відомі релігійні та громадські діячі. До складу Духовної Ради «Всеукраїнського Собору» увійшли головуючий у Раді євангельських протестантських церков України, старший єпископ Української Церкви християн віри євангельської Михайло Паночко, голова Всеукраїнського союзу церков євангельських християн-баптистів Валерій Антонюк, Старший єпископ Української вільної церкви християн євангельської віри Василь Райчинець, голова Української християнської церкви «Нове Покоління» Андрій Тищенко, єпископ Собору незалежних євангельських церков України Анатолій  Калюжний та інші керівники релігійних організацій.

Координатором «Всеукраїнського Собору» обрано Олександра Турчинова.

Основними завданнями і напрямками діяльності «Всеукраїнського Собору» є поширення християнських цінностей через культурні, освітні, волонтерські та молодіжні проекти, популяризація здорового способу життя, протидія негативним соціальним явищам тощо.

При цьому громадська спілка «Всеукраїнський Собор» не є політичною партією та не є екуменічним об’єднанням.