• Головна
  • Новини
  • Митрополит Олександр (Драбинко) судиться з Предстоятелем УПЦ МП...

Митрополит Олександр (Драбинко) судиться з Предстоятелем УПЦ МП

23.05.2019, 10:39
Митрополит Олександр (Драбинко) судиться з Предстоятелем УПЦ МП - фото 1
29 травня Печерський суді Києвва розгляне позов митрополита ПЦУ Олександра (Драбинка) до Предстоятеля УПЦ МП Онуфрія (Березовського).

29 травня Печерський суд Києва розгляне позов митрополита ПЦУ Олександра (Драбинка) до Предстоятеля УПЦ МП Онуфрія (Березовського).

Про це йдеться на сайті Переяславсько-Вишневської єпархії ПЦУ.

«22 травня 2019 року, в день перенесення мощей святителя Миколая, на мою адресу надійшла звістка, що після тривалого зволікання Печерський районний суд м. Києва нарешті Іменем України постановив ухвалу про відкриття провадження у справі та призначив підготовче судове засідання на 29 травня 2019 року о 15 год. 00 хв».

Як зазначає сайт, причина позову – образа честі, гідності та ділової репутації.

«14 листопада 2016 року на офіційному сайті Релігійної організації «Місія синодальний інформаційно-просвітницький відділ Української Православної Церкви» у глобальній комп’ютерній мережі Інтернет було оприлюднено «Відкрите звернення Священного Синоду Української Православної Церкви до Президента України Петра Порошенка».

Нагадаємо, що за своєю формою згадане Звернення дещо нагадує печалування.

З належною шаною ставлюся до Блаженнішого Митрополита Онуфрія і жодним чином не заперечую його архіпастирське право печалування.

Як християнин та священик молитовно бажаю народному депутату України Вадиму Владиславовичу Новинському, на захист якого виступили члени Священного Синоду, миру з Богом та спасіння душі. Водночас, оскільки у Зверненні Священного Синоду вкрай негативно згадано моє ім’я, відразу після публікації Звернення я звернувся з відкритим листом до Блаженнішого Митрополита Онуфрія та до всього єпископату Української Православної Церкви, в якому вказав на безпідставність звинувачень та їх вигаданий, наклепницький характер.

Відповіді на мій лист я не отримав, тому у лютому 2019 року прийняв непросте для себе рішення — позиватися до підписанта Звернення — Блаженнішого Онуфрія, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви (в миру — Березовського Ореста Володимировича) з позовом про захист честі, гідності, ділової репутації та відшкодування моральної (немайнової) шкоди, і 15.02.2019 року звернувся з відповідною заявою до Печерського райсуду м. Києва», - зазначають у Переяславсько-Вишневській єпархії ПЦУ.