• Головна
  • Новини
  • Парубій оскаржить рішення суду «про протиправні дії» спікера в зв'язку з прийняттям законопроекту про перейменування УПЦ МП...

Парубій оскаржить рішення суду «про протиправні дії» спікера в зв'язку з прийняттям законопроекту про перейменування УПЦ МП

09.04.2019, 11:15
Парубій оскаржить рішення суду «про протиправні дії» спікера в зв'язку з прийняттям законопроекту про перейменування УПЦ МП - фото 1
На сайті Окружного адмінсуду Києва і в Єдиному державному реєстрі судових рішень інформація про таке рішення наразі відсутня.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій на початку засідання заявив, що Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправними дії спікера Парламенту в зв'язку з прийняттям законопроекту про обов'язкове перейменування Української Православної Церкви Московського Патріархату. На сайті Окружного адмінсуду Києва і в Єдиному державному реєстрі судових рішень інформація про таке рішення наразі відсутня.

Парубій заявив, що це рішення окружного суду не є остаточним і буде оскаржене, повідомляє кореспондент #Букв.

Спікер Парламенту наголошує, що УПЦ МП має називатися Російська Православна Церква в Україні.

Раніше народний депутат від "Оппоблоку" Вадим Новінський на своїй сторінці в  в Facebook написав, що Окружний адміністративний суд міста Києва постановив визнати дії голови Верховної Ради Андрія Парубія протиправними, задовольнивши позов народного депутата фракції "Опозиційний блок" Олександра Долженкова. Йдеться про прийняття законопроекту "Про внесення змін до Закону України" Про свободу совісті та релігійні організації".

Новинський також уточнив, що законопроект стосувався спроби "насильно перейменувати" УПЦ МП в Російську Церкву в Україні.

Нагадаємо, 20 грудня народні депутати підтримали законопроект про перейменування Української Православної Церкви Московського Патріархату (УПЦ МП). У той же день документ підписав спікер Парламенту Андрій Парубій.

18 січня 49 депутатів Верховної Ради оскаржили в Конституційному суді закон, який зобов'язує УПЦ Московського Патріархату вказати в своїй назві приналежність до Росії.

21 січня повідомлялося, що депутатське подання до Конституційного суду України щодо конституційності закону, який зобов'язує Українську Православну Церкву Московського Патріархату (УПЦ МП) у своїй назві вказувати приналежність до Російської Православної Церкви (РПЦ), не зупиняє дію цього закону.

Новінський.png