• Головна
  • Новини
  • Новий законопроект про перехід релігійних громад Рада може розглянути у четвер, – Парубій...

Новий законопроект про перехід релігійних громад Рада може розглянути у четвер, – Парубій

15.01.2019, 11:21
Голова ВРУ звернувся до комітету щодо розробки нового законопроекту щодо зміни релігійними громадами підлеглості.

Голова ВРУ звернувся до комітету щодо розробки нового законопроекту щодо зміни релігійними громадами підлеглості.

Про це під час засідання Погоджувальної ради депутатських фракцій (груп), яке транслює телеканал ZIK, повідомив голова Верховної Ради України Андрій Парубій.

Голова ВРУ привітав парламентарів та всіх українців із отриманням Томосу про автокефалію Православної церкви України.

«Сьогодні по всій України, буквально, кожного дня, громади проводять збори для того, щоб долучитися до Єдиної української православної церкви. Наше завдання як українського парламенту максимально долучитися до того, щоб цей процес був неконфліктний, щоб цей процес був юридично виважений і грамотний», – наголосив спікер.

Андрій Парубій нагадав, що у ВРУ зареєстрований законопроект № 4128 про внесення змін до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» (щодо зміни релігійними громадами підлеглості), проте оскільки він не враховує усіх процедурних та юридичних нюансів, голова ВРУ звернувся до комітету щодо розробки нового законопроекту щодо зміни релігійними громадами підлеглості – доопрацьованого та вдосконаленого, відповідно до рекомендацій Європейського суду з прав людини.

«Переконаний, що нова редакція законопроекту відповідатиме найкращим європейським стандартам і допоможе повною мірою реалізувати права віруючих і забезпечити свободу совісті. Це обов’язок держави – дбати про своїх громадян і забезпечити, наголошую, максимально демократичний, європейський принцип переходу громад», – наголосив Андрій Парубій.

Голова ВРУ висловив сподівання, що комітет зможе прийняти відповідне рішення у середу, і новий законопроект зможуть включити до порядку денного сесії для прийняття рішення у четвер.