• Головна
  • Новини
  • Експерти забракували законопроект про читання молитви "Отче наш" у парламенті...

Експерти забракували законопроект про читання молитви "Отче наш" у парламенті

20.09.2018, 12:31
У парламенті зняли з розгляду законопроект №6722 про читання молитви "Отче наш" відразу після відкриття пленарних засідань.

У парламенті зняли з розгляду законопроект №6722 про читання молитви "Отче наш" відразу після відкриття пленарних засідань.

Про це йдеться у затвердженому плані роботи ВР на осінь, у якому вказаний законопроект відсутній, повідомляє Еспресо.

Документ був зареєстрований у липні 2017 року. Серед ініціаторів законопроекту - народні депутати Оксана Білозір, Павло Унгурян, Олег Березюк, Валерій Дубіль, Юрій Мірошниченко, Андрій Шипко, Микола Лаврик, Юрій Соловей та Юрій Павленко.

У Головному науково-експертному управлінні звернули увагу на ознаки неконституційності цього законопроекту, адже Україна - світська держава, а читання молитви "Отче наш" часто є елементом відправлення християнського релігійного обряду. Тим часом Конституція передбачає, що громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом, тож не може бути привілеїв чи обмежень, зокрема, за ознаками релігійних переконань.

Нагадаємо, 18 вересня парламент затвердив порядок денний дев'ятої сесії Верховної Ради. Законопроект про читання молитви "Отче наш" у Раді був у переліку законопроектів, які втратили актуальність чи пропонуються на відхилення з інших причин.

 

Теги: #ВРУ