• Головна
  • Новини
  • Рада ввела кримінальну відповідальність за схиляння до самогубства...

Рада ввела кримінальну відповідальність за схиляння до самогубства

09.02.2018, 09:06
Рада ввела кримінальну відповідальність за схиляння до самогубства - фото 1
За відповідний проголосували 229 народних депутатів

Верховна Рада України сьогодні, 8 лютого, ввела кримінальну відповідальність за доведення до самогубства. За відповідний проголосували 229 народних депутатів. Про це повідомляється на сайті ВРУ.

ВРУ.jpg

"Прийнятий закон "Про внесення змін до Кримінального кодексу (щодо встановлення кримінальної відповідальності за сприяння вчиненню самогубства)".

Законодавчим актом встановлено кримінальну відповідальність за будь-яке сприяння особі у вчиненні самогубства або спроби самогубства", - йдеться в повідомленні ВРУ. Законом викладено частину першу статті 120 "Доведення до самогубства» Кримінального кодексу України у новій редакції, згідно з якою «доведення особи до самогубства або до замаху на самогубство, що є наслідком жорстокого з нею поводження, шантажу, систематичного приниження її людської гідності або систематичного протиправного примусу до дій, що суперечать її волі, схиляння до самогубства, а також інших дій, що сприяють вчиненню самогубства, - карається обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк".

Зазначимо, за період проведення антитерористичної операції в Донбасі понад 500 українських військових покінчили життя самогубством внаслідок посттравматичного синдрому.

Теги: #ВРУ