• Головна
  • Новини
  • На Рівненщині суд відмовив громаді Київського Патріархату у право власності на храм...

На Рівненщині суд відмовив громаді Київського Патріархату у право власності на храм

06.06.2016, 11:15
Житомирський апеляційний суд відмовив громаді Київського Патріархату на право власності храмом у селі Мильча Дубенського району. Про це повідомляє ERVE.UA з посиланням на Рівненську єпархію УПЦ (МП).

Житомирський апеляційний суд відмовив громаді Київського Патріархату на право власності храмом у селі Мильча Дубенського району. Про це повідомляє ERVE.UA з посиланням на Рівненську єпархію УПЦ (МП).

До судової зали приїхав сільський голова Юрій Міщук разом із кількома депутатами та священиком Київського Патріархату.

Власне, цей судовий позов Мильчанська сільрада зініціювала ще 24 березня 2016 року, через те, що була незадоволена рішенням попередніх судових слухань.

Зараз у церкві моляться парафіяни Київського Патріархату.

12 лютого 2015 року у селі Мильча Дубенського району відбулися збори, на яких було проведено опитування місцевої громади на честь Різдва Пресвятої Богородиці УПЦ (МП) стосовно її переходу в юрисдикцію УПЦ Київського Патріархату. За результатами опитування, 191 людина, що становить 90 % від числа громади, підтримала її перехід до УПЦ Київського Патріархату, 15 людей (8 %) проголосували проти, решта – не голосували.

24 роки, із 25 вересня 1991 року, храм у Мильчі перебував у власності громади УПЦ (МП). Згідно з рішенням Рівненської обласної ради народних депутатів за № 173, земельна ділянка, на якій збудовано церкву, знаходиться в постійному користуванні.

17 листопада 2015 року Мильчанська сільська рада звернулася до Рівненського окружного адміністративного суду з позовом про скасування рішення державного реєстратора Дубенського управління юстиції в Рівненській області щодо реєстрації права постійного користування на земельну ділянку за релігійною громадою УПЦ (МП).

Підставою для скасування права користування стало звернення у серпні 2015 року Київського Патріархату про передачу цієї земельної ділянки УПЦ КП. Рішення по справі було прийнято 3 березня 2016 року. Згідно з ним, суд відмовив сільраді у задоволенні позовних вимог.