У Криму хочуть прийняти закон про релігію

12.10.2015, 14:27
У Держраді анексованого Криму розробляється законопроект «Про свободу совісті та релігійні об'єднання» з метою впорядкування релігійного життя на півострові.

У Держраді анексованого Криму розробляється законопроект «Про свободу совісті та релігійні об'єднання» з метою впорядкування релігійного життя на півострові, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Рortal-credo.ru і Новости Крыма.

«У Криму склалася унікальна ситуація. Благочиння Сімферопольської і Кримської єпархії перебувають одночасно в двох суб'єктах Російської Федерації - у Криму і Севастополі. Крім того, три єпархії, що функціонують на території півострова: Сімферопольська і Кримська, Джанкойська, Феодосійська і Керченська входять до складу Української Православної Церкви (Московського Патріархату), але безпосередньо ним не управляються. При цьому Духовне управління мусульман Криму взагалі не входить ні в жодне релігійне об'єднання країни», - дається пояснення ініціативи на сайті Держради, з додатковим поясненням, що розроблюваний законопроект також дозволить припинити діяльність заборонених екстремістських організацій на кримському півострові.

Паралельно в Державній Думі РФ ведеться робота над проектом федерального закону «Про культуру», прийняття якого дозволить кримським парламентаріям підготувати низку суб'ектових законопроектів у цій сфері.