• Головна
  • Новини
  • Синод УПЦ КП категорично проти внесення до Конституції України закону, який легалізує одностатеві партнерства...

Синод УПЦ КП категорично проти внесення до Конституції України закону, який легалізує одностатеві партнерства

28.07.2015, 10:27
Синод УПЦ КП категорично проти внесення до Конституції України закону, який легалізує  одностатеві партнерства - фото 1
Під головуванням Патріарха Філарета 27 липня у Києві відбулося засідання Синоду УПЦ КП. Єпископи підтримали позицію Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій у питаннях внесення змін до Конституції України.

Cинод_КП.jpgПід головуванням Патріарха Філарета 27 липня у Києві відбулося засідання Синоду УПЦ КП.  Єпископи підтримали позицію Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій у питаннях внесення змін до Конституції України.

Синод вирішив звернутися до Конституційної Комісії, Президента України та Верховної Ради України з проханням не допустити внесення до Основного Закону держави формулювань, що містять у собі серйозні загрози для інституту сім’ї в Україні, традиційних для українського суспільства взаємовідносин подружжя як союзу чоловіка та жінки, а також створюють підґрунтя  для легалізації неприйнятних для морального здоров’я та природного розвитку суспільства «одностатевих партнерств» (статті 27 і 35 проекту). Ці пропозиції, як наголошують в УПЦ КП, загрожують штовхнути Українську державу в прірву гріха аморальності, руйнації сім’ї як базового інституту суспільства та популяризації неприродних для людської особистості стосунків між особами однієї статі.

Така позиція УПЦ КП відповідає ухваленій Помісним Собором 27 червня 2013 р. Декларації «Про негативне ставлення до гріха содомії (гомосексуалізму), його пропаганди у суспільстві і так званих одностатевих шлюбів», де, зокрема, сказано:

«Церква стривожена спробами прийняти в українському парламенті закон, який би забороняв так звану дискримінацію за «сексуальною орієнтацією», та закликає парламентарів утриматися від схвалення подібних законодавчих ініціатив.

Як наголошують  УПЦ КП, основних причин для цієї тривоги дві:

Найперше, такий закон стає лише початковим кроком до встановлення в Україні «одностатевих шлюбів», як це вже сталося в інших країнах. За даними соціологічних опитувань, 95% жителів України виступають проти такого законодавства.

По-друге, таке законодавство веде до переслідування, в тому числі кримінального, тих, хто публічно критикує гомосексуалізм. Доказом цього є історія прийняття та застосування подібних законів у інших країнах, коли під виглядом «захисту прав гомосексуалістів» порушуються фундаментальні права людини: право на свободу совісті і на свободу слова. По суті таке законодавство дає в руки меншості інструменти для дискримінації більшості та гонінь на Церкву через її переконання.

В УПЦ КП наголошують, що ані в міжнародних загальнообов’язкових документах, ані у спільних законах Європейського Союзу немає норм, які би зобов’язували Україну ухвалювати подібний закон».

Нагадаємо, Глава УГКЦ Cвятослав (Шевчук) 16 липня звернувся листом до Голови Верховної Ради України, голови Конституційної комісії Володимира Гройсмана у справі змін до Конституції України. Першоєрарх зазначає, що розробники основного державного документу відкинули усі застереження представників Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій чим відкрили дорогу до легалізації неприйнятних для морального здоров’я одностатевих шлюбів.