• Головна
  • Новини
  • Верховна Рада України ухвалила закон, що офіційно визнав в'язничне душпастирство...

Верховна Рада України ухвалила закон, що офіційно визнав в'язничне душпастирство

15.05.2015, 10:37
Верховна Рада України ухвалила закон, що офіційно визнав в'язничне душпастирство - фото 1
Верховна Рада України ухвалила Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання діяльності капеланів в органах та установах, що належать до сфери управління Державної пенітенціарної служби України".

rada-1.gif-7.gifВерховна Рада України ухвалила Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання діяльності капеланів в органах та установах, що належать до сфери управління Державної пенітенціарної служби України".

Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Законодавчим актом з метою запровадження в Україні інституту священнослужителів (капеланів) в органах та установах, що належать до сфери управління Державної пенітенціарної служби України, здійснення "душпастирської" опіки в даних органах та установах, передбачено доповнити Кримінально-виконавчий кодекс статтею 1281 "Організація душпастирської опіки засуджених".

Згідно з Законом, "душпастирська опіка засуджених - діяльність в установах виконання покарань священнослужителів (капеланів), уповноважених релігійними організаціями, статути (положення) яких зареєстровані у встановленому законом порядку, спрямована на задоволення релігійних потреб засуджених, їх духовне виховання".

Законом надано особам, взятим під варту, право на "душпастирську" опіку. Для цього в новій редакції викладені статті 9 та 12 Закону "Про попереднє ув'язнення".

Документом передбачається зобов'язати керівний склад органів та установ Державної кримінально-виконавчої служби України сприяти проведенню священнослужителями (капеланами) заходів "душпастирської" опіки з персоналом.

У цьому зв'язку статтю 23 Закону "Про Державну кримінально-виконавчу службу України" доповнено відповідним приписом.

У розробці законопроекту у гроні експертів активну участь брали представники Української Греко-Католицької Церкви.

Законопроект зареєстровано за №1154.