• Головна
  • Новини
  • Депутат Новинський знову закликає захистити майнові права Церков...

Депутат Новинський знову закликає захистити майнові права Церков

17.12.2014, 11:21
Депутат Новинський знову закликає захистити майнові права Церков - фото 1
Верховній Раді пропонується встановити додаткові обмеження щодо незаконного позбавлення релігійних організацій права власності на майно та право користування майном, переданим їм на законних підставах державою, громадськими організаціями та громадянами.

novynskiy.gif-5.gifВерховній Раді пропонується встановити додаткові обмеження щодо незаконного позбавлення релігійних організацій права власності на майно та право користування майном, переданим їм на законних підставах державою, громадськими організаціями та громадянами.

Про це зазначено у проекті Постанови № 1436, який депутат Вадим Новинський подав до Верховної Ради 11 грудня 2014 року, повідомляє Інститут релігійної свободи.

“Право власності релігійних організацій на майно, набуте законним шляхом відповідно до чинного законодавства України, є непорушним. Жодна релігійна організація, незалежно від культу, віросповідання, напряму, течії або толку, не може бути незаконно позбавлена майна, яке їй належить на праві приватної власності”, – зазначено у проекті.

Наприкінці лютого цього року депутат Новинський вже вносив аналогічний проект на розгляд парламенту, коли з’явилися чутки про намір захопити приміщення Києво-Печерської Лаври, якими користується УПЦ (Московського Патріархату). Проте запропонована депутатом ініціатива не була поставлена на голосування у Верховній Раді попереднього скликання.

Як повідомляв ІРС, у складі новообраного парламенту російсько-українській підприємець Вадим Новинський вирішив працювати в Комітеті з питань культури і духовності.