• Головна
  • Новини
  • "Свободівці" пропонують Верховній Раді перейменувати УПЦ (Московського Патріархату)...

"Свободівці" пропонують Верховній Раді перейменувати УПЦ (Московського Патріархату)

05.12.2014, 11:20
У Верховній Раді зареєстровано законопроект, який пропонує перейменувати назви релігійних організацій, керівні центри яких знаходяться за межами України.

У Верховній Раді зареєстровано законопроект, який пропонує перейменувати назви релігійних організацій, керівні центри яких знаходяться за межами України.

Відповідний законопроект "Про внесення змін до Закону України "Про свободу совісті та релігійні організації" щодо назв організацій, керівні центри яких знаходяться за межами України оприлюднено на сайті парламенту", передає Еспресо.TV.

Авторами документів є група народний депутатів: Юрій Бублик, Михайло Головко, Олег Осуховський, Андрій Іллєнко, Олександр Марченко, Юрій Левченко, Сергій Рудик.

Зокрема, автори документу пропонують передбачити в Законі України "Про свободу совісті та релігійні організації" положення, якими регулюються вимоги до назв релігійних організацій, керівні центри яких знаходяться за межами України.

"Так, законопроектом пропонується внести зміни до статті 9 зазначеного Закону, якими передбачити, що назва релігійної організації, керівний центр якої знаходиться за межами України, вказується у лапках після посилання на те, що вона є підрозділом та безпосередньо назви організації, підрозділом якої вона є", - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Автори зазначають, що нині в Україні діють релігійні організації, які вводять людей в оману та насаджують певні ідеали і догми, які часто не відповідають світогляду самої людини, а також "під виглядом благих намірів… фактично сприяють розпалюванню міжнаціональної ворожнечі та підриву суверенітету України".

Як зазначається, нині згідно з українським законодавством,  релігійні організації зобов`язані вказувати своє місце в організаційній структурі релігійного об’єднання лише у своєму статуті. "Проте якраз статути релігійних організацій пересічні громадяни досить часто залишають без уваги", - йдеться в документі.

Нагадаємо, Церква Московського Патріархату має офіційну назву Українська Православна Церква, якщо законопроект буде прийнятий їй доведеться перейменуватися на Російську Православну Церкву.