• Головна
  • Новини
  • В Умані хасидів - паломників зобов'яжуть оплачувати пропуск до могили цадика Нахмана по 750 грн на добу...

В Умані хасидів - паломників зобов'яжуть оплачувати пропуск до могили цадика Нахмана по 750 грн на добу

16.01.2014, 17:06
В Умані хасидів - паломників зобов'яжуть оплачувати пропуск до могили цадика Нахмана по 750 грн на добу - фото 1
Народний депутат від Партії Регіонів Антон Яценко 15 січня вніс до Верховної Ради законопроект, що регламентує перебування хасидів-паломників в Умані під час святкування єврейського нового року - Рош ха-Шана.

d19e21b4.jpgНародний депутат від Партії Регіонів Антон Яценко 15 січня вніс до Верховної Ради законопроект, що регламентує перебування хасидів-паломників в Умані під час святкування єврейського нового року - Рош ха-Шана.

Як відомо, в період святкування могилу цадика Нахмана в Умані відвідує близько 30 тисяч хасидів, цей щорічний масовий приїзд паломників є візитною карткою релігійного туризму в Україні, повідомляє Київ єврейський.

Нардеп Антон Яценко пропонує законодавчо затвердити введення електронних перепусток для хасидів-паломників. Вартість пропуску, на думку законотворця, повинна бути не менше п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за один день перебування хасида на спеціальній території паломництва. Неоподатковуваний мінімум становить 17 гривень, тобто один день перебування хасида на могилі рабі Нахмана обійдеться релігійному туристу в 750 гривень, практично, в 100 доларів. До цього необхідно додати плату за оренду житла, їжу та інші послуги. Тобто вартість поїздки дуже істотно подорожчає.

Законопроект передбачає розробку і виготовлення індивідуальних перепусток, облаштування контрольно-пропускних пунктів, які приймають електронні перепустки. А також організацію підготовки та перепідготовки кадрів. Крім того, законопроект передбачає регламентування ставок орендної плати для паломників, оплати за комунальні та інші послуги.

Нагадаємо, раніше вхід на територію компактного перебування прочан дозволявся за пред'явленням паспорта. Журналістам в Уманській міліції виписували спеціальні перепустки.