• Головна
  • Новини
  • ВО «Свобода» зареєструвала законопроект про заборону абортів...

ВО «Свобода» зареєструвала законопроект про заборону абортів

10.04.2013, 12:11
ВО «Свобода» зареєструвала законопроект про заборону абортів - фото 1
Народні депутати України від ВО «Свобода» Олександр Сич, Руслан Марцінків та Руслан Зелик зареєстрували у Верховній Раді України законопроект, який передбачає законодавчу заборону штучного переривання вагітності (абортів). Про це повідомляє сайт об’єднання.

images.jpgНародні депутати України від ВО «Свобода» Олександр Сич, Руслан Марцінків та Руслан Зелик зареєстрували у Верховній Раді України законопроект, який передбачає законодавчу заборону штучного переривання вагітності (абортів). Про це повідомляє сайт об’єднання.

Як зазначають автори законопроекту, рівень абортів в Україні є найбільш високим серед країн ЄС і становить 21,1 на 1000 жінок фертильного віку, 45,8 – на 100 вагітностей, 84 – на 100 пологів. Проте, найбільшу стурбованість викликають наслідки абортів: високий відсоток захворюваності, що часто закінчується безпліддям, смертністю, а також численними морально-правовими проблемами.

"Українське законодавство не забороняє проведення абортів за терміну вагітності від 12 до 22 тижнів. Але законодавча норма не враховує того факту, що за результатами низки наукових медичних досліджень встановлено: дитина, яку абортують, зазнає таких самих страждань, як і доросла людина, яку тортурами доводять до смерті. Окрім цього, аборти мають згубні наслідки для психологічного і фізичного здоров'я всіх причетних до цього осіб", – зазначив Руслан Зелик.

Так, серед причин материнської смертності, якій можна було б запобігти, аборти і пов'язані з ними ускладнення забирають життя майже кожної десятої жінки, що померла під час вагітності.

Наслідки абортів набувають дедалі загрозливіших масштабів. Нині в Україні близько 1 млн. подружніх пар є безплідними, з них 868 тисяч – у зв'язку з безплідністю жінки. При цьому причиною жіночої неплідності у 80% випадків є аборт.

"Як лікар за фахом я переконаний, що аборт є оскверненням та спотворенням покликання лікаря, завдання якого – лікувати і рятувати життя людини, а не нищити його. Дитина від зачаття є особою, і вже з цього моменту їй притаманна специфічна особиста гідність, вона має недоторканні основні права, такі ж, які притаманні дорослій людині. З релігійної точки зору, усі християнські церкви в Україні виступають проти аборту, вважаючи це людиновбиством. Враховуючи, що Україна цього року буде відзначати на державному рівні 1025-річчя Хрещення Руси, цей законопроект є вкрай актуальним", – наголосив свободівець Руслан Зелик.

Народні депутати України від ВО "Свобода" пропонують законодавчо заборонити штучне переривання вагітності, окрім випадків, встановлених чинним законодавством України, а саме: якщо вагітність становить пряму загрозу життю вагітної жінки; наявності медичних показань щодо патології плоду, несумісної з життям дитини після народження; доведених у судовому порядку фактів зачаття дитини в результаті зґвалтування. При цьому проведення операції зі штучного переривання вагітності (аборту), окрім випадків, передбачених законодавством, на переконання свободівців, має каратися кримінальною відповідальністю. За таких обставин особі загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 7 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років. У разі ж проведення операції штучного переривання вагітності особою, яка не має спеціальної медичної освіти, така особа карається позбавленням волі на строк до 7 років.