• Головна
  • Проекти
  • Рада Церков передала Президенту та Мін’юсту пропозиції щодо законодавчих змін...

Рада Церков передала Президенту та Мін’юсту пропозиції щодо законодавчих змін

06.02.2013, 10:22
Рада Церков передала Президенту та Мін’юсту пропозиції щодо законодавчих змін - фото 1
Представники конфесій сформулювали поправки до законопроекту, розробленого Міністерством юстиції, спрямовані на відновлення свободи віросповідання в Україні.

ВРЦ-w.jpgПредставники конфесій сформулювали поправки до законопроекту, розробленого Міністерством юстиції, спрямовані на відновлення свободи віросповідання в Україні.

Відповідні пропозиції напрацював Секретаріат Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, члени якого зібрались 31 січня 2013 року з метою вдосконалення законодавчих пропозицій Уряду, повідомляє Інститут релігійної свободи

“Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій однодушно підтримує такий підхід і ці положення законопроекту, спрямовані на відновлення Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» в редакції, яка діяла до 12 грудня 2012 року”, – йдеться у листах до Президента України та Міністра юстиції, затверджених главами конфесій.

Водночас під час засідання представник Міністерства культури повідомив про велику вірогідність наявності суттєвих зміни до тексту законопроекту, які Міністерство юстиції могло внести за результатами його погодження з іншими відомствами. 

Відтак, члени Секретаріату ВРЦіРО вирішили звернутись до профільного Віце-прем’єр-міністра Костянтина Грищенка з проханням невідкладно провести спільну нараду з представниками Мін’юсту, Мінкультури та ВРЦіРО стосовно фінальної редакції цього законопроекту. Вони наголосили на тому, що Доручення Президента України передбачає підготовку змін до законодавства у сфері свободи віросповідання “за участі релігійних організацій”.

Крім цього, представники конфесій розробили пропозиції до Податкового кодексу України з метою недопущення обтяження релігійних організацій новим податком на житлову нерухомість.