• Головна
  • Новини
  • У Верховній Раді зареєстрований законопроект, що передбачає дозвіл Церквам відкривати школи і вузи...

У Верховній Раді зареєстрований законопроект, що передбачає дозвіл Церквам відкривати школи і вузи

29.01.2013, 16:04
Автором проекту, який опублікований на офіційному сайті парламенту 18 січня 2013 року, є народний депутат від Партії регіонів Юрій Мірошниченко.

У Верховній Раді зареєстровано законопроект, який пропонує дозволити релігійним організаціям засновувати навчальні заклади – дитячі садки, школи і вузи, повідомляє "Релігія в Україні".

Автором проекту, який опублікований на офіційному сайті парламенту 18 січня 2013 року, є народний депутат від Партії регіонів Юрій Мірошниченко.

"Потреба в навчальних закладах, заснованих релігійними організаціями, і їх мережа визначається органами управління відповідних релігійних організацій - засновників", - говориться в документі.

Мета законопроекту, за словами Мірошниченка, – законодавче забезпечення конституційного права віруючих громадян на виховання дітей відповідно до їх релігійних переконань.

У коментарі газеті "Сегодня" він заявив, що законопроект надає віруючим можливість вибирати навчальний заклад, освітня програма якого включає не тільки світські дисципліни, передбачені державним стандартом, але й забезпечує релігійне і моральне виховання дітей.

Народні депутати, які курирують сферу освіти, говорять, що законопроект поки не бачили, але вважають, що ідея має право на існування. "Якщо у Церкви є кошти, приміщення і бажання - чому б їм не дозволити давати освіту дітям?" - сказав заступник голови парламентського комітету з питань освіти Микола Сорока.