• Головна
  • Новини
  • Парламент вирішить долю Комісії з захисту моралі та законопроекту про мирні зібрання...

Парламент вирішить долю Комісії з захисту моралі та законопроекту про мирні зібрання

04.09.2012, 11:36
Парламент вирішить долю Комісії з захисту моралі та законопроекту про мирні зібрання - фото 1
З початком одинадцятої сесії Верховна Рада у нинішньому складі має останню можливість вирішити найбільш актуальні питання напередодні чергових парламентських виборів.

ВРУ.jpgЗ початком одинадцятої сесії Верховна Рада у нинішньому складі має останню можливість вирішити найбільш актуальні питання напередодні чергових парламентських виборів.

Згідно опублікованого проекту, у порядку денному першого пленарного засідання – у вівторок 4 вересня – запланований розгляд урядового законопроекту № 10447, спрямованого на ліквідацію Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Протягом цього року урядовці та керівники парламентських фракцій отримали чимало звернень від Церков і релігійних організацій, а також громадян, з проханням зберегти та забезпечити подальше функціонування цієї Комісії. 

У четвер, 6 вересня, Верховна Рада планує розглянути резонансний законопроект № 2450 про порядок організації і проведення мирних заходів, підготовлений до повторного розгляду у другому читанні. Нагадаємо, що у поєднанні із змінами, передбаченими законопроектом № 10569, дані законодавчі ініціативи можуть вирішити проблему, пов’язану із дозвільним характером проведення публічних мирних заходів релігійного характеру.

Про долю інших законопроектів, що стосуються свободи віросповідання та діяльності релігійних організацій, остаточно стане відомо після затвердження порядку денного 11-ої сесії Верховної Ради України.