• Головна
  • Новини
  • Глави євангельських Церков не підтримують ідею зміни законодавства України про свободу віросповідання...

Глави євангельських Церков не підтримують ідею зміни законодавства України про свободу віросповідання

04.10.2010, 11:15
Глави євангельських Церков не підтримують ідею зміни законодавства України про свободу віросповідання - фото 1
У приміщенні Канцелярії ВСО ЄХБ 29 вересня відбулось засідання Ради євангельських протестантських Церков України (РЄПЦУ).

Засідання-Ради-.jpgУ приміщенні Канцелярії ВСО ЄХБ 29 вересня відбулось засідання Ради євангельських протестантських Церков України (РЄПЦУ). Засідання відбувалося під головуванням старшого єпископа Церкви християн віри євангельської України Михайла Паночка. Глави євангельських Церков вирішили звернутися до керівництва держави, щоб заявити позицію Церков про підтримку чинного законодавства в сфері державно-конфесійних відносин.

Глави євангельських Церков проаналізували стан державно-церковних відносин в Україні загалом та ситуацію в євангельсько-протестантському середовищі зокрема. Учасники зустрічі заслухали інформацію про діяльність та плани Державного комітету у справах національностей та релігій. Микола Новиченко ознайомив присутніх із ситуацією навколо оновлення законодавства у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій. Він також озвучив пропозицію голови Комітету Юрія Богуцького про зустріч з членами Ради євангельських протестантських Церков України невдовзі.

Як інформує Інститут релігійної свободи, на думку Глав євангельських Церков діючий Закон України «Про свободу совісті та релігійні організації», не дивлячись на його деякі недоліки, вже майже 20 років успішно забезпечує свободу віросповідання в Україні.

РЄПЦУ також вирішила підтримати громадські ініціативи, спрямовані на утвердження високої моралі у суспільстві та на захист цінності життя кожної людини, зокрема ненароджених дітей. Учасники зустрічі ухвалили Звернення на підтримку Резолюції Симпозіуму «Морально-етичні аспекти штучного переривання вагітності», який нещодавно відбувся у Києві. Зазначені документи будуть використовуватися у роботі соціальних організацій, що функціонують при євангельських Церквах.

Окрім того, учасники засідання обговорили співробітництво євангельських Церков на регіональному рівні. Особливу увага звернули на об’єднання зусиль у соціальному служінні та в частині підтримки суспільно важливих публічних громадських акцій.
Глави Церков також наголосили на потребі кращого інформування громадськості про духовне та соціальне служіння, яке здійснюють євангельські християни України. Вони доручили Секретаріату РЄПЦУ активізувати інформаційне забезпечення діяльності Ради Церков, зокрема шляхом створення офіційної веб-сторінки РЄПЦУ та через інші доступні медіа-ресурси.

На завершення засідання Володимир Крупський, який до недавнього часу очолював Церкву адвентистів сьомого дня в Україні, представив нового  керівника цієї Церкви. Він подякував членам РЄПЦУ за багатолітню спільну працю на благо України та побажав успішної співпраці і в майбутньому.

У засіданні взяли участь старший єпископ Церкви християн віри євангельської України Михайло Паночко, заступник голови Всеукраїнського Союзу Церков євангельських християн-баптистів Микола Каспров, старший єпископ Української Християнської Євангельської Церкви Леонід Падун, президент Братства незалежних церков і місій євангельських християн-баптистів Сергій Дебелинський, голова правління Асоціації місіонерських церков євангельських християн України Сергій Дацко, заступник глави Союзу вільних церков християн євангельської віри України Дмитро Булах та новообраний президент Української Уніонної конференції Церкви адвентистів сьомого дня Віктор Алєксєєнко.

У зустрічі Глав євангельських Церков також взяли участь керівник Інституту Релігійної Свободи Олександр Заєць та заступник голови Держкомнацрелігій Микола Новиченко.