• Головна
  • Теми
  • До Верховної Ради внесли проект декларації, розроблений РПЦ...

До Верховної Ради внесли проект декларації, розроблений РПЦ

27.08.2010, 17:34
Проект Декларації "Про гідність, свободу і права людини" 27 серпня на розгляд до Верховної Ради вніс народний депутат України Вадим Колесніченко.

Проект Декларації «Про гідність, свободу і права людини» 27 серпня на розгляд до Верховної Ради вніс народний депутат України Вадим Колесніченко, співголова міжфракційного депутатського об'єднання на підтримку канонічної Православної Церкви. Декларація розроблена з метою реалізації «Основ вчення Православної Церкви про гідність, свободу і права людини», що підготовлені робочою групою під керівництвом на той час Митрополита Смоленського і Калінінградського Кирила, теперішнього Патріарха Московського, Предстоятеля РПЦ.

Прийнятий документ на Архиєрейському Соборі РПЦ, який відбувся 24-29 червня 2008 року в Москві й представлений в українському перекладі УПЦ 13 липня 2009 в Києво-Печерській лаврі. За інформацією «Інтермедіа консалтинг», у декларації пропонується встановити головні сфери захисту прав людини та її духовного світу, актуальні сьогодні: «відстоювання права людей на вільне сповідання віри, на звершення молитви й богослужіння, на збереження духовно-культурних традицій, на дотримання релігійних принципів як у приватному житті, так і в сфері громадської діяльності, протистояння злочинам на ґрунті національної та релігійної ворожнечі, охорона особистості від свавілля осіб, наділених владою, і роботодавців, а також від насильства і приниження в сім'ї та колективі тощо».

Вадим Колесніченко вважає, що прийняття проекту декларації «Про гідність, свободу і права людини» Верховною Радою України матиме величезні цивілізаційні наслідки для українського суспільства, адже закладе притаманні саме йому основи гідності, свободи і прав людини, створить передумови для стрімкого розвитку й процвітання, громадянського миру та єднання.