• Головна
  • Проекти
  • Законопроект про заборону тоталітарних сект відкликано з парламенту...

Законопроект про заборону тоталітарних сект відкликано з парламенту

15.06.2010, 11:22
Законопроект про заборону тоталітарних сект відкликано з парламенту - фото 1
Незабаром інформація про це з’явиться на офіційному порталі Верховної Ради України.

rada11.jpgКИЇВ – Народний депутат Лев Бірюк (БЮТ) 10 червня відкликав свій законопроект про внесення змін та доповнень до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» щодо релігійних сект (реєстр. №6493).

Як повідомляє Інститут релігійної свободи, незабаром інформація про це з’явиться на офіційному порталі Верховної Ради України.

Відкликання законопроекту відбулось вже за кілька днів після публікації інформації про пропоновані ним новації, які викликали критичну оцінку з боку експертів. Крім цього, враховуючи недоліки документи, занепокоєння з приводу нього висловили учасники засідання Ради Євангельських Протестантських Церков України від 9 червня цього року та глави християнських Церков України на зустрічі 10 червня.

У своєму поданні на ім’я голови парламенту Лев Бірюк, як автор ініціативи, заявив про відкликання внесеного ним законопроекту на підставі статті 104 Закону про регламент Верховної Ради України.

На прохання ІРС прокоментувати відкликання законопроекту про заборону сект головуючий у Раді Євангельських Протестантських Церков України Михайло Паночко заявив: “Безумовно ми схвалюємо таке рішення депутата Бірюка, який зважив на позицію віруючої громадськості та глав Церков”.

“Таке делікатне питання потребує обережних дій, адже через протиправні дії кількох осіб суспільство не повинно втратити свободу віросповідання, яке є надбанням мільйонів віруючих громадян України”, – додав Старший єпископ Церкви християн віри євангельської України.