• Головна
  • Проекти
  • Інститут релігійної свободи спрямував Президентові України пропозиції стосовно порядку оновлення законодавства про свободу віросповідання...

Інститут релігійної свободи спрямував Президентові України пропозиції стосовно порядку оновлення законодавства про свободу віросповідання

22.03.2010, 10:16
Інститут релігійної свободи спрямував Президентові України пропозиції стосовно порядку оновлення законодавства про свободу віросповідання - фото 1
«Інститут релігійної свободи» 17 березня спрямував Президенту звернення, в якому звернув увагу на позицію конфесій України відносно вдосконалення законодавства України про свободу совісті та релігійні організації.

irs1.jpgКИЇВ – Громадська організація «Інститут релігійної свободи» 17 березня спрямувала Президентові України Віктору Януковичу звернення, в якому звернула увагу Глави держави на позицію конфесій України відносно порядку вдосконалення законодавства України про свободу совісті та релігійні організації, інформує веб-сайт Інституту релігійної свободи.

У документі зокрема цитується зміст звернення Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій до Президента Віктора Ющенка, спрямованого у жовтні минулого року. Тоді  глави конфесій України зазначали, що для них актуальним залишається питання погодження та ухвалення в якості законодавчого акту проекту Концепції державно-конфесійних відносин в Україні, розробленого робочою групою за участі конфесій, Центра ім. Разумкова та народних депутатів України.

На думку членів Ради Церков, лише після цього можливе порушення питання про внесення змін чи ухвалення нової редакції Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації».

У зв'язку з цим, Інститут релігійної свободи звернув увагу новообраного Президента України на прохання глав українських Церков і релігійних об’єднань – вилучити з пріоритетних завдань на 2010 рік, визначених у п.1.1.1.4 указу Президента України № 92/2010 від 03.02.2010 року, вимогу щодо необхідності розробки та ухвалення змін до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» (як його нової редакції, так і змін до окремих основоположних статей).

При цьому Інститут релігійної свободи заявив, що поділяє думку членів Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій про те, що на даний час основні зусилля Уряду щодо вдосконалення законодавства в цій сфері доцільно приділити узгодженню вищезгаданого проекту Концепції державно-конфесійних відносин України, щодо ухвалення якого у якості закону мають консенсус основні конфесії України.