Священиків не допитуватимуть як свідків сповіді

12.02.2010, 11:18
Священиків не допитуватимуть як свідків сповіді - фото 1
Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді прийняти за основу проект закону про внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу України (щодо дотримання таємниці сповіді).

spovid.gifКИЇВ – Як повідомили в інформаційному управлінні апарату ВРУ, Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді прийняти за основу проект закону про внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу України (щодо дотримання таємниці сповіді). Про це інформує «Релігія в Україні».

На засіданні Комітету зазначалося, що законопроектом (реєстр. №5335) пропонується внести зміни до частини 1 статті 69 Кримінально-процесуального кодексу України, визначивши у пункті 1, що адвокати та інші фахівці у галузі права, які за законом мають право на надання правової допомоги особисто чи за дорученням юридичної особи, нотаріуси, лікарі, психологи не можуть бути допитані як свідки з приводу того, що їм довірено або стало відомо при здійсненні професійної діяльності, якщо вони у письмовій формі не звільнені від обов'язку зберігати професійну таємницю особою, що довірила їм ці відомості.

Автор проекту, народний депутат В.Марущенко також пропонує доповнити частину 1 статті 69 Кримінально-процесуального кодексу пунктом 6, у якому визначити, що священнослужителі не можуть бути допитані в якості свідків з приводу відомостей, отриманих ними під час сповіді.

Члени Комітету підтримали законопроект, прийняття якого на їхню думку сприятиме посиленню захисту прав громадян, забезпеченню дотримання священнослужителями таємниці сповіді, усуненню недоліків, що існують у сфері правової регламентації прав учасників кримінального процесу.