• Головна
  • Новини
  • НАБУ і Генпрокуратура обшукали Окружний адмінсуд Києва, який приймав одіозні рішення, зокрема й у релігійних питаннях...

НАБУ і Генпрокуратура обшукали Окружний адмінсуд Києва, який приймав одіозні рішення, зокрема й у релігійних питаннях

27.07.2019, 11:23
НАБУ і Генпрокуратура обшукали Окружний адмінсуд Києва, який приймав одіозні рішення, зокрема й у релігійних питаннях - фото 1
Національне антикорупційне бюро України спільно з Управлінням спецрозслідувань Генпрокуратури 26 липня провели обшуки в Окружному адміністративному суді столиці. Про це повідомляє НАБУ на своїй сторінці у Facebook.

Національне антикорупційне бюро України спільно з Управлінням спецрозслідувань Генпрокуратури 26 липня провели обшуки в Окружному адміністративному суді столиці. Про це повідомляє НАБУ на своїй сторінці у Facebook.

завантаження_(1).jpg

“Детективи НАБУ разом з Управлінням спеціальних розслідувань ГПУ здійснюють санкціоновані обшуки у приміщенні Окружного адміністративного суду м.Києва”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що слідчі дії проходять у межах розслідування можливого вчинення кримінальних правопорушень головою та окремими суддями ОАСК.

Нагадуємо, саме в окружному адмінсуді ухвалювалися рішення щодо поновлення Романа Насірова на посаді чільника ДФС, заборони Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я, скасування націоналізації "ПриватБанку" на користь олігарха Коломойського та рішення про припинення процесу перейменування Московського Патріархату.

Як РІСУ інформувала, 22 квітня Окружний адміністративний суд Києва задовольнив прохання Української Православної Церкви Московського Патріархату і призупинив дію наказу Мінкультури України про обов’язкове перейменування УПЦ МП.

Цей же суд затягує справу щодо незаконного будівництва храму УПЦ МП біля Десятинки. Як РІСУ інформувала, Окружний адміністративний суд Києва 21 лютого відклав засідання у справі про скасування реєстрації права власності на дзвіницю УПЦ МП на території Національного музею історії України. Будівлю, яка належить УПЦ МП, біля фундаменту Десятинної церкви в Києві звели в 2005 році. Незважаючи на відсутність дозвільних документів, каплиця більш ніж 10 років працює на території історичної пам'ятки. Ще у 2018 році профільна комісія Київради підтримала петицію про демонтаж каплиці як незаконної "малої архітектурної форми".

Зараз у цьому суді перебуває позов митрополита Філарета проти КМДА та ПЦУ.

Так, 12 липня до Окружного адміністративного суду надійшло клопотання від Київської Патріархії Української Православної Церкви Київського Патріархату (УПЦ КП) про забезпечення позову, в якому Київська патріархія УПЦ КП просить суд заборонити Київській міській державній адміністрації (КМДА) і Київській міській раді (КМР) здійснювати дії з передання в користування об'єктів нерухомого майна іншим особам. (Йдеться про те, щоб Михайлівський Золотоверхий не затвердили за ПЦУ).

17 липня 2019 року Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом УПЦ КП (Філарета) до Міністерства культури щодо скасування наказу, в частині, де зазначено, що втратили чинність накази Міністерства про реєстрацію у новій редакції Статуту релігійної організації «Київська Патріархія Української Православної Церкви Київського Патріархату», а також про нову редакцію Статуту про управління УПЦ КП.